sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Keltainen villapaita rastatukkanukelle

Pikkusiskolle joululahjaksi menneelle rastatukkanukelle tuli ainakin vielä yksi vaatekappale lisää; räiskyvänkeltainen villapaita.Ohje oli jälleen kerran Neulotut nuket -kirjasta (Tällä kertaa kirja ei ollut kirjaston vaan ihan oma, kiitos joulupukin :D ) Lankana toimi Seiskaveikka (Kuten melkein aina; varmaan 90% neuleistani on tehty siitä :) Tein villapaidasta paljon pidemmän kuin ohjeessa, että sitä voi käyttää ihan sellaisenaan tai sitten vaikkapa hameen kanssa. Nukke pääsi jälleen ulos kuvattavaksi, mutta nyt pakkasasteita oli vain muutama, kun viime kerralla niitä oli yli 20 :)
Ja arvatkaapas mitä? Mä sain tuon hameenhelman vihdoinkin prässättyä, kun se on ärsyttänyt valmistumisestaan asti rullautumisellaan, mutta nyt pitäisi pysyä sileänä. Jes :) ! (Tuo hamehan on esitelty jo aikaisemmassa nukkepostauksessa, kuten myös seuraavan kuvan panta. Vanhempaa tuotantoa :)
Nyt on sitten nuken hiukset saparolla. Tälla lailla se näyttää aika rasavilliltä, ja panta sekä pitkä villapaita sopivat tyyliin. (Tästähän tulee ihan nukkestyle - postaus. Siinäpä vasta toiveammatti: Nukkestylisti! :DD )
Kun olin saanut nämä kuvat aikaisemmin päivällä otettua, uppouduin lanka- ja nappivarastoihin, sillä seuraavana nukelle on nimittäin luvassa sininen valkopilkullinen mekko ja ehkäpä vielä jotain muuta; tämä nukenvatteiden teko on superkoukuttavaa, mutta ainakin pikkusisko on tyytyväinen... ;D
Emilia

torstai 27. joulukuuta 2012

Näpertelijän joululahjat

Joulu meni, lahjat jäi :) (Onneksi!)Tällä kertaa myös  minä sain jotain itse tehtyä, mummilta tietysti, joka on myös käsityöihmisiä.
Ihan ensimmäisenä täytyy esitellä kuitenkin jo kauan haaveilemani Elvari-korun pöllökaulakoru. Tähän ihastuin jo messuilla, mutta vasta nyt sain pukinkontista. Tämä on niin ylisupersuloinen että! (Ja pöllökin on vielä lempiväriä :)
 
 
Tässä vielä vanha kuva messuilta, jossa näkyy muitakin pöllöttäjiä :)
 
Sitten huivi-ihanuus á la mummi. Tänään koekäytetty huivi osoittautui tosi lämpöisäksi ja vielä kauniin näköiseksikin :) Huivin tekotekniikka on minulle ihan uusi, ja mummi sen lupasi opettaa. Tunnistaako joku?
 
Alla ei kovin hyvin onnistunut kuva hienosta huivista - ja vähän vähemmän hienoista hiuksista...
Saakohan tuosta edes selvää?
 
Lopuksi vielä tosi hieno revinnäistaidonnäyte, mummilta myöskin. Mutta tämä onkin hänen käsityönopettajansa tekemä ja kokonaan käsin ommeltu! (Taitaa olla melkoinen supermummo tämä käsityönopettaja :) Kyllä tätä kirjanmerkkiä kelpaa kirjan välissä pitää!
 
 
Tämä lahja piti vielä näyttää: Arnen & Carloksen Neulotut nuket. Nyt voi pikkusiskon nukke saada vielä lisää vaatteita :)
Niin, ja sainhan minä vielä lahjakortin Lankamaailmaan. I-h-a-n-a-a :)!
Emilia

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Lämpöistä joulua!

Jos joku vielä tässä aattona ehtii tämän postauksen lukea, niin toivotan kaikille oikein ihanaa ja lämpöistä joulua!!!

Tällaisia joulukortteja minulta tänä vuonna :) Tontun lakki on virkattu piilosilmukoilla suoraan kartonkiin neulalla tehtyihin reikiin. Nopea ja helppo tehdä, ja käy blogiinkin joulutervehdykseksi :)
 
Emilia
P.S. Näpertelijä söpöilee - blogi täyttää tänään puoli vuotta (Paljon onneeaa vaaan...) Eli tähän väliin isot kiitokset kaikille lukijoille, kommentoineille ja ihan muutenkin vaan blogiani seuranneille! Lukijoita on kertynyt 16 ja lukukertoja reilut 7000. Yritän järjestää jonkinlaista arvontaa tässä joulun jälkeen, palkintoakin olen jo kaavaillut... Mutta vielä kerran: HYVÄÄ JOULUA!
 

Söpö rastatukkanukke

Jes. Viimeisetkin joululahjat on nyt paketissa (vähän viime tingassa, mutta so what :) , ja nyt sitä voi vain rentoutua, kun ihanan ihanan ihana joululoma alkoi :) Kaikkia joululahjoja en kuitenkaan täällä blogissa ole vielä esitellyt, joten nyt aika teidänkin kaikkien aika tutustua söpöön rastatukkanukkeen, jonka viimeisetkin vaatteet tulivat valmiiksi eilen illalla. Nukke ja vaatteet ovat tehty Arnen ja Carloksen ohjeilla Neulotut nuket -kirjasta, jota ei kyllä voi muuta kuin ylistää; ohjeet ovat selkeitä ja helppoja, vaatteet hyvän mallisia, ja mikä parasta, lopputulos on ah-niin-suloinen :) Ja kyllähän tuo kirja myös minun joululahjatoivelistaltani löytyy... Nyt on ollut käytössä kirjastosta lainattu kirja.
Tässä on nukke päässyt istumaan meidän kuusen alle olkipukki kaverinaan lappuhaalari ja villapaita päällä.
Itse nuken vartalo on neulottu Dropsin Nepalista, vaatteet taas ihan Seiskaveikasta. Hiukset ovat Novitan Huopasesta, kun ne piti kerran rastoittaa. Rastoittamisen tein ihan käsin mäntysuovan avulla, kun pelkäsin, että pesukonehuovutuksen jälkeen nukke ei ehtisi kuivua. Meinasi vähän paniikki iskeä rastoittamisen jälkeen, kun tuntui, että pää näyttää osittain kaljulta, jos rastat eivät peitäkään itse päätä tarpeeksi... Onneksi kuivumisen jälkeen ne asettuivat ihan hyvin, mutta olivat ne aluksi aika pystyssä, kun nukke oli kuivumassa pää alaspäin :) Irokeesi :)

"Koskaan ei ole liian kylmä olla ulkona shortseissa ja T-paidassa!"
(Ja kuvaushetkellä mittari näytti -24 astetta :)
Hiukset söpösti saparolla ja panta päässä oli pakkaseen uskallauduttava... Panta oli ainut omalla ohjeella tehty vaate tälle nukelle. Kukapa haluaisi kauheasti poiketa niin hyvistä ohjeista :)

Rentoutumishetki sypressin juurella, tällä kertaa vain lappuhaalarit päällä. Kaikki varmaan ihmettelee tuota toista jalkaa, kun se on eri värinen kuin toinen. No, syy on ihan yksinkertainen: aloitin nuken jämäksi jääneellä ihonvärillä, joka sitten otti ja loppui, eikä kaupassa ollutkaan enää lisää :( Enkä sitten jaksanut alkaa purkamaan (Miksiköhän?)

Vielä hame päällä. Reunus näkyy tässä kuvassa vähän huonosti, mutta se on sellainen vaaleanpunainen hörhelö. Täydellinen ballerinalle :)
Aina kun katson näitä nuken hiuksia, tulee jotenkin mieleen minä aamulla herättyäni. Ja minulla ei ole rastoja :) Villit rastat...

VAROITUS: Nukenvaateiden teko on superkoukuttavaa, kun ne ovat niin nopeita ja palkitsevia tehdä :) Aloitin vielä kanariankeltaista villapaitaa, vaikka se ei varmasti ehdi aatoksi, mutta ei haittaa! Ja sitten haluaisin vielä tehdä sinisen mekon valkoisilla kuvioilla ja violetit sukat ja ruskean villatakin ja pitkät housut ja raidallisen villapaidan...
Niin. Tajusitte varmaan :)
Emilia



lauantai 15. joulukuuta 2012

Sikamaisen paha possu

Angry birdsit ovat olleet niin sikamaisen iso ilmiö, että ne ovat löytäneet tiensä jopa virkkaajien koukuille. Myös minun, jopa kertaa kaksi, ensin punaisena lintuna, ja sitten nyt tänä isona pahana possuna :) Huonoille tavoille taipuvainen röhkijä lähtee pukinkonttiin, minnekäs muualle :) Possu on tehty Joulu - Novitan ohjeella. Oli yllättävän työläs tehdä, mutta työskentely oli mukavan "aivotonta" kun oli kerrankin ohje, niin että suurimman osan tekoajasta luin samalla. Kavennus- ja lisäystavat olivat ohjessa jokseenkin omalaatuisia, joten vähän muokkailin, ja ihan pahan possun näköinen tästä tuli näinkin :D
Tässä kuvassa possuparka on joutunut punaisen birdin tiukan tuijotuksen alle:

Huh. Punainen lintu karkoitettu ja varastetut munat taas turvassa :) Possun ilme on selkeän helpottunut (Eiköstä vain ? :)

Meillä oli köksässä pipareita leipoessa sellaisia yli- ihania minipossumuotteja. Ne oli niin must have -juttu, että kuin sellainen tuli kaupassa vastaan, on vaikea arvata, ostettiinko... Piti sitä vielä täällä blogissakin hehkuttaa, kun kerran sopi aiheeseen :) Ainut, mikä pelottaa, on se, että possut ovat niiiiin pieniä ja ihania, että pitää ottaa aina vain vielä yksi. Ja sitten ne loppuu aika äkkiä (Kokemusta on :)

Possut toivottavat kaikille oikein sikamaisen mukavaa joulunodotusta! (Eihän tonttulakki ole yhtään liian iso? :)

Emilia



torstai 13. joulukuuta 2012

Ja laitetaankos (pipari)pesä myös pikkulinnuille?

Sehän on aivan väärin, että aina tehdään vain piparitaloja, ja jätetään linnut kokonaan ilman pipariasumusta ;) ! Mutta nyt on tämä suuri vääryys ainakin meidän talossa korjattu; eilen nimittäin muuttivat ensimmäiset linnut meillä ihka aitoon piparipönttöön.
     Ei tämäkään asia aivan hunningolla kuitenkaan ole ollut, hain nimittäin netistä inspiraatiota, ja Kotilieden sivuilla julkaistu kuva toimi mallina. Läheskään yhtä hieno tästä ei tullut, mutta kyllä sen (toivottavasti) ymmärtää linnunpöntöksi... Jalan asetteleminen osoittutui mahdottomaksi projektiksi, joten minut pönttöni seisoo tukevasti maan pinalla; ensin ei jalka liimautunut, ja sitten, kun se suostui sen tekemään, "sulatti" kuuma sokeri pöntön pohjan niin, että jalka tuli siitä läpi. Ei ihan mennyt niin kuin Strömsössä, mutta yritystä oli... (Käykää katsomassa se kuva, jos ette tajunneet, mistä jalasta minä puhun :)
    Myöskin muita vastoinkäymisiä oli; unohdin tehdä ensin linnut :D Onneksi myös köksässä tehtiin pipareita, niin ei tarvinnut alkaa odottamaan seuraavaa kotona tehtävää taikinaa. Viisi lintua ja tonttu ovat tässä kuvassa muuttaneet pöntön asukkaiksi.(Kuvat on ihan älyttömän huonolaatuisia, kun meidän järkkäristä loppui akku ja mä en osaa ladata sitä (!). Ne siis on otettu kännykällä.)



Jokavuotinen klassinen joululahja minulla ovat piparirasiat. Aina jouluna sellaiset lähtevät ukille, papalle ja isille, karkilla täytettynä ja runsaasti koristeltuna. Rasian sivuilla lukee Hyvää joulua ____ (Tuohon lahan saajan nimi) Miehille on aina niin toivottoman vaikea keksiä lahjoja, mutta nämä ovat kyllä menneet joka joulu hyvin kaupaksi!

Käykää muuten katsomassa Nappeja ja neppareita - blogin arvontaa! Siellä on palkintona niin ihania karkki/herkkukoruja, että nam! Ja arvonnoista puheen ollen kyselen edelleen, mitä haluaisitte mahd. arvonnassa voittaa täällä, siis jotain itse tehtyä. Mä pyrin sen arvonnan järjestämään, mutta luvata en voi; joululahjakiireet painaa päälle...
Emilia

perjantai 7. joulukuuta 2012

Pitsikukka - kulho

Ja aina vaan lisää joululahjoja :) Tällä kertaa pitsikukkakulho. Ohje löytyi Frida Ponténin kirjasta Virkkauksen ilo, ja sitä muokkasin hieman siten, että ompelutöitä ei tullut lopussa; yhdistin kukat jo viimeisellä kierroksella. Väreinä halusin punaista (mieluiten puuvillaista), mutta lankavarastoni käsitti vain yhden sävyn punaista puuvillalankaa, joten jouduin turvautumaan seiskaveikkaan ja muihin tuntemattomiin lankakorin kätköistä löytyneihin punaisiin :) Siis pääasiassa villalangasta tehty pitsikukkakori...aika jännä yhdistelmä, mutta tuli tästä ihan kivan näköinen. Tomaatit ainakin sointuvat kivasti sävyhin :)
Kovetin korin sokeriliemellä. Tällainen se on ilman täytettä:
Pukinkonttiin valmistuu tasaisesti tavaraa. Tuntuu, kuitenkin, että se kiire saattaa iskeä :D Toivottavasti ei sitten enää aattona tarvitse puikkojen kanssa heilua...
Emilia
 
 
 

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Heijastaa!


Viideskymmenes postaus. Ja pitkästä aikaa tulikin postattua :D Viime viikonloppuna täällä oli aivan kerta kaikkisen ihanat messut, ja sieltä tuli yksi heijastin ostettua (vain) tietysti ihanien ideoiden lisäksi. Aikaisemmin heijastinten pito on on ollut sellaista tervanjuontia pakon edessä, mutta tätä heijastinta pitääkin niin mielellään että! Maatuska - heijastin on toiselta puolelta kerniä ja toiselta puolelta heijastinkangasta.
 Eikö olekin suloinen! Tällainen takaa:
 Sitten lisää heijastavaa asiaa, tällä kertaa ihan omin käsin tehtyä :D Tämä kukka on suunnilleen samalla omalla kerroskukan ohjeella tehty kuin edellinenkin, mutta vain heijastavasta langasta. Se lähtee joululahjaksi. Koukulla oli kokoa 0,75, eli aikamoisesta mininäpertelystä on kyse! Kukan takana on hakaneula, eli sen voi kiinnittää vaikka laukkuun.
 Mun asuinkaupunkiin on tullut uusi lankakauppa (Jeeeeeee!!! :DDD) Kukaan ei varmaan usko, että olin tänään avajaisissa...   Ennen kauppaan astumista päätin virallisesti, että en osta mitään. Vain katselen. No, kaikki arvaa miten siinä kävi. Lankakauppa oli ensinnäkin aivan ihana, ja varmaan tämän kaupungin suurin. Ja ettäkö mihin minä sorruin?
Marks & Kattensin Kid Mohairia. Niin ihanan pehmoista ja valkoista ja ja ja.... Ei tätä voinut vastustaa :D Superpehmoisesta ihanuudesta tulee pitsihuivi, jolle on jo mallikin etsittynä. Jouluksi ei taida enää ehtiä, mutta keväällä sitten...
Tähän väliin kiitokset Bealle lukijaksi liittymisestä :DD , ja sitten heti perään pieni gallup; Pitäisikö minun järjestää arvonta viidenkymmenen postauksen / blogin puolivuotissynttäreiden (jotka on jouluaattona :) kunniaksi? Entä mitä haluaisitte voittaa mahd. arvonnasta?
Yritän postailla sitten huomenna valmiiksi tullutta pitsikukkakoria... Nyt mä lähden paketoimaan joululahjoja :)
Emilia