Kaurateeleivät
2 dl kaurahiutaleita ½ tl suolaa3 dl vehnäjauhoja 2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta ½ dl (50 g) sulatettua rasvaa
2 tl sokeria
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja sulatettu, jäähdytetty rasva.
Sekoita tai vaivaa tasaiseksi. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle neljä pyöreää, litteää leipää.
Leikkaa esim. taikinapyöröllä neljään lohkoon ja pistele haarukalla.
Paista 225 asteen lämmössä n. 15 min.
Tarjoa heti esim. voin, juuston ja maidon kanssa.
Toivottavasti minulla menee taas leipomisvimma päälle, sillä leivon aina sykäyksittäin. Saatan leipoa pari viikkoa vaikka joka päivä ja sitten on taas pari viikkoa, etten leivo ollenkaan...
Tässä vielä yksi vanha löytö: kaverini kanssa tekemät äklömuffinssit. Ne olivat aivan uskomattoman äkkimakeita, mutta aivan ihanan makuisia! Suklaamuffinssipohjan päällä on marenkikierre, jonka päälle on vielä huiskittu suklaata Nam nam :) ! Ohje löytyy muistaakseni Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua ja paljon muuta, josta löytyy myös hurjan paljon muita hirmuisen makeita ja vähän suolaisiakin herkkuja.
T:Emilia
Moikka Emilia. :)
VastaaPoistaMä oon se Milla siltä luokalta, jossa säkin olit ykkösesestä kutoselle asti. Kiva lukea sun kuulumisia nyt täältä blogista!