Murun sitruuna- rahkakapiirakka mansikkakastikkeella
Tarvikkeet pohjaan
250 g leivontamargariinia
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
Puoleen taikinasta
2 dl piimää
2 kananmunaa
Rahkatäyte
1-2 sitruunaa
500g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
Mansikkakastike
1 kg pakastemansikoita
n. 4 dl vettä
1½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Valmista ensin rahkatäyte. Raasta huolellisesti pestystä sitruunasta keltainen kuori. Varo ottamasta valkoista kuoren osaa, joka on kitkerää. Kuoriraastetta tarvitaan n. 3 rkl. Purista sitruunasta mehu niin , että sitä on 1 dl. Sekoita rahkan joukkoon sitruunankuori ja -mehu, munat ja sokerit.
Sulata pohjan rasva ja anna jäähtyä.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva.
Jaa pohjataikina kahteen osaan eri kulhoihin. Lisää toiseen puoleen taikinasta piimä ja munat. Levitä piimätaikina uunipellille leivinpaperin päälle.Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle muruseostaikina (eli taikinan toinen puoli). Kypsennä 200- asteisen uunin alaosassa n. 25 min.
Soseuta kohmeiset mansikat, vesi ja sokeri. Mausta kastike sitruunamehulla.
VINKKI! Jos ei aoi syödä koko piirakkaa (32 palaa) kerralla, kannattaa tehdä vain puolet mansikkakastikkeesta!
Käytiin eilen pikareissu Rovaniemellä, joten matkan aikana oli hyvää aikaa näperrellä. Tuli vimma tehdä jotain paperinarusta, joten kaivelin koko talon (älyttömän pienet) paperinaruvarastot ja ohjeen Suuresta käsityölehdestä esille. Nyt on kori enää muutamaa kierrosta vailla valmis ja etusormessa kaksi rakkoa :) Luulisin, että saan huomenna tänne sekä kuvan että ohjeen. Kori on tosin hieman hassun näköinen, sillä siinä on sekä luonnon- että kikavalkoista. Pöytaliinanpainot ovat sitten seuraavana tekemislistalla...
T:Emilia
T:Emilia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti