Sitruuna-omenapiiras
Tarvikkeet
4 omenaa
Pohja
150g hieman jäähtynyttä voi/margariinisulaa
3 dl vehnäjauhoja
hieman vajaa 1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
½ tl leivinjauhetta
Sitruunavaahto
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
yhden huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
Koristeeksi
siruunanviipaleita
sitruunamelissan lehtiä
tomusokeria
Laita uuni kkumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat lohkoiksi.Asettele lohkot leivinpaperoidulle pellille ja laita pelti noin kymmeneksi minuutiksi lämpenevään uuniin.
Sekoita piirakkapohjan ainekset ja peinele taikina halkaisijaltaan noin 27 cm olevaan vuokaan. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Esikypsennä pohjaa noin 10 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin värin.
Lado omenanviipaleet piirakkapohjan päälle. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot sekä sitruunakuori ja -mehu. Kaada sitruunavaahto omenoiden päälle ja kypsennä piirakkaa noin 15-20 minuuttia tai kunnes vaahto on hyytynyt (voit joutua käyttämään foliota pinnan suojana) Siivilöi tomusokerin piirakan päälle sen jäähdyttyä ja asettele sitruunanviipaleet ja sitruunamelissa kauniisti.
Jouduin muuntelemaan ohjetta hieman, mm. rasvaan määrää on lisätty, sillä minun pohjani ei meinannyt pysyä kasassa alkuperäisen ohjeen rasvamäärällä (125 g).
Löysin muuten tänään kirjastosta myös Cookie A:n ihanan kirjan Sukkia. Rakkaudella. Tavallisesti en tälläisista monimutkaista pitsi- ja palmikkomalleista kauheasti innostu, mutta nämä olivat aivan ihania! Muutama malli pääsikin jo toteutuslistalle :)
Emilia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti