maanantai 23. heinäkuuta 2012

NamiNami Sitruuna-omppupiirakka Nam! :)

Tänää iski leipomisvimma, kun kirjastossakäynnin jälkeen löytyi aivan ihana resepti kirjasta nimeltä Kakut ja muut omenaherkut, jonka on kirjoittanut Ann-Kristin Hallgren (valinta oli tosin vaikea, kun kirjassa oli aivan hurjasti yli-ihania reseptejä :) Minun piirakastani tuli ihan erinäköinen kuin kuvassa, mutta makuun se ei vaikuttanut. Oli aivan liian hyvää! Paistoikaa olisi voinut ehkä pidentää tovin, mutta piirakka alkoi olla niin ruskea, että otin sen ihan ohjeessa mainitussa ajassa uunista ulos. Sitruunavaahto jäi siis vähän löysäksi, mutta myöskään tämä seikka ei piirakasta syömäkelvotonta tehnyt. Jos sinulle käy samalla lailla kuin minulle, voi olla hyvä, jos pidät foliota paistoajan loppupuolella. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla ehdottomasti!

Sitruuna-omenapiiras


Tarvikkeet
4 omenaa
Pohja
150g hieman jäähtynyttä voi/margariinisulaa
3 dl vehnäjauhoja
hieman vajaa 1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
½ tl leivinjauhetta

Sitruunavaahto
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
yhden huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu

Koristeeksi
siruunanviipaleita
sitruunamelissan lehtiä
tomusokeria

Laita uuni kkumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat lohkoiksi.Asettele lohkot leivinpaperoidulle pellille ja laita pelti noin kymmeneksi minuutiksi lämpenevään uuniin.
   Sekoita piirakkapohjan ainekset ja peinele taikina halkaisijaltaan noin 27 cm olevaan vuokaan. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Esikypsennä pohjaa noin 10 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin värin.
   Lado omenanviipaleet piirakkapohjan päälle. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot sekä sitruunakuori ja -mehu. Kaada sitruunavaahto omenoiden päälle ja kypsennä piirakkaa noin 15-20 minuuttia tai kunnes vaahto on hyytynyt (voit joutua käyttämään foliota pinnan suojana) Siivilöi tomusokerin piirakan päälle sen jäähdyttyä ja asettele sitruunanviipaleet ja sitruunamelissa kauniisti.

   Jouduin muuntelemaan ohjetta hieman, mm. rasvaan määrää on lisätty, sillä minun pohjani ei meinannyt pysyä kasassa alkuperäisen ohjeen rasvamäärällä (125 g).
   Löysin muuten tänään kirjastosta myös Cookie A:n ihanan kirjan Sukkia. Rakkaudella. Tavallisesti en tälläisista monimutkaista pitsi- ja palmikkomalleista kauheasti innostu, mutta nämä olivat aivan ihania! Muutama malli pääsikin jo toteutuslistalle :)
      Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti