Resepti ei sisältänyt ollenkaan rasvaa, ja se taisi vaikuttaa hieman palleroisten koossapysymiseen, silllä koristeluvaiheessa meinasi katastrofi iskeä: Jo aikaisemmin kiinnitetyt tikut uhkasivat työntyä palloista läpi. Ei hyvä. Kolme popsia meni ihan kokonaan pilalle, mutta muut saatiin äidin katastrofihätäavulla pelastettua :) Tätä reseptiä kannattaa kuitenkin kokeilla, sillä kun on oikeat niksit käytössä, niin popsien koristelukin on helppoa (ja riskitöntä :)
Ei niistä kaikista kyllä uskomattoman esteettisiä tullut, mutta anyway. Isin ainoa toive herkkujen suhteen oli äkkömakeus, ja sitä nämä kyllä olivat :)! Valkosuklaalla ja suklaalla kuorrutetut palloset maistuvat kyllä kaikille (äkkö)makean ystäville paremmin kuin hyvin!
Popsit laitettiin sokerilla täytettyyn maljaan, ja siinä oli sitten isille vähän persoonallisempi kakku!
Cake popsit
n. 24 kpl
POHJA
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1/4 dl (tummaa) kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
TÄYTE
180g tuorejuustoa, esim appelsiini tai mango
PINNALLE
talous- ja valkosuklaata
nonparelleja
LISÄKSI
12 puista varrastikkua
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao- ja leivinjauhe kulhossa, ja siivilöi jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen.
2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 20x30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla reilut 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
3. Murenna pohja käsin kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto (kannattaa käyttää sähkövatkainta) Seos saa olla paksua. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja pane pallot jääkaappiin vähintään tunniksi. (Voit tehdä pallot valmiiksi jo edellisenä iltana)
4. Leikkaa grillivartaat halutessasi kahteen tai kolmeen osaan.
5. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, mikrossa tai liedellä. Kasta tikkujen toinen pää suklaaseen ja työnnä tämä pää palleroon. Tässäkin vaiheessa kannattaa laittaa popsit hetkeksi jääkaappiin, että suklaa jähmettyy ja "liimaa" tikun paikoilleen. Sitten se vähän haasteellisempi osio. Jotta popsin tikku ei tulisi koristelun aikana pallosta läpi, niin kannattaa popsi tukea esim. pursotintyllalla.
Noin.
Sitten vaan vaikka lusikalla siihen suklaata päälle ja vähän nonparelleja :) (Kivoja koristeluidiksiä löytyy vaikkapa täältä)
Hyhmettämiseen jääkaapissakin on oma tyylinsa; popsi pidetään edelleen tyllassa, ja laitetaan jääkaapin ritilikköön siten, että tikku tulee läpi. (Tässä popsissa ei tosin ole kuorrutteita...)
Kaunis kuva meidän jääkaapista :) Oletteko huomanneet, miten linssilutemaisia nämä Valion glögipurkit ovat?
6.Popseja pidetään jääkaapissa sen aikaa , että suklaa jähmettyy. Asettele popsit vaikka nyt sinne sokerimaljaan tai miksei vaikkapa omenaan tai meloniin pystyyn.
Ei kun herkuttelemaan!!!
Emilia
Oliks noi Cake popsit hyviä? Ite ainakin sen lehden ohjeen mukaan ajattelisin että noi on hyviä :D
VastaaPoistaOli :D Aivan superhyperhyviä, mutta niin makeita! Ei kukaan varmaan edes näin ihania raaka-aineita maistumaan pahalle...
Poista