sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Sekameteli(herkku)-keksit

Tuo otsikko on tiivistetty versio. Pitkänä se kuuluisi nimittäin kaura-mysli-pähkinä-manteli-kookos-rusina-luumu-suklaa-keksit. Eli sekameteliä riittää, mutta toisin kuin voisi luulla, maut ovat tosi harmoniassa, ja keksit supernam :) Lähdin toteuttamaan alunperin Patalinnun ohjetta välipalakekseistä, mutta suunnitelmat muuttuivat, ja lopulta tästä reseptistä kehkeytyi ihan omansa. Keksejä tuli noin puolitoista pellillistä. Lisäsin niiden aineksia reilusti. Se onnistuu mainiosti siten, että komentaa pikkusiskoa ottamaan laatikoista ja kaapeista keksien täytteiksi, mitä häntä ikinä huvittaa :) Ja sitten kaataa niitä sopivasti taikinaan = Nam!
 
 

Sekameteli(herkku)-keksit

1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 dl mysliä
½ tl leivinjauhetta
½ dl hasselpähkinärouhetta
3 rkl mantelilastuja
3 rkl kookoshiutaleita
½dl rusinoita
6 kuivattua luumua
50 g suklaata
1dl öljyä
1 kananmuna
½ dl sokeria
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, mysli ja leivinjauhe keskenään. Lisää kaiiki loput aineet paitsi öljy, kananmuna ja sokeri. Luumut lisätään pilkottuna ja suklaa karkeana rouheena. Sekoita öljy, kananmuna ja sokeri erikseen ja lisää tämä seos muihin aineisiin. Nostele taikinaa pellille kahdella lusikalla ja taputtele keksit tasaisiksi. Paista 175 asteessa n. 12 min. Nauti!
 
Meillä näistä kekseistä tykättiin tosi paljon, äiti sanoi jopa, että olivat parhaita, mitä on ikinä maistanut. Jos haluaa tehdä kekseistä terveellisempiä, kannattaa jättää suklaa pois ja lisätä luumujen määrää, ajattelin sellaisia testata illemmalla. Sitten ei olisi ihan niin sekameteli :)
Emilia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti