perjantai 20. kesäkuuta 2014

Se ihana Tallinna

Tämä nyt on aikamoinen throwback-postaus kun Tallinnan matkasta on kulunut jo ihan mukavasti aikaa, mutta väliäkös tuolla! Tallina oli siis ihana ja sen Vanha kaupunki ihanaakin ihanampi. Kaikkialta siitä on kuullut kehuja, mutta silti se yllätti; siis aivan uskomaton paikka. Kaikki pikkuiset putiikit, kahvilat, antiikkiliikkeet ja lankakaupat. Joka ikisestä sai suorastaan raahata itsensä ulos. Ja sitten vielä se, kun muka kaikki ihanuudet joita tarjolla on ei riittäisi, kaiken huipuksi ne eivät maksa melkein mitään. Ainakin omien vertailujen mukaan Vanhan kaupungin hinnat olivat langoissa ja muissakin parhaimmillaan kolmasosan Suomen hinnoista.
   Tallinnassa myös uusi ja vanha yhdistyivät uskomattoman saumattomasti. Kierreltyäsi Vanhan kaupungin putiikeissa saatoit kymmenen minuutin kävelymatkan jälkeen löytää itsesi modernista kauppakeskuksesta vaateketjujen myymälöiden keskeltä.
   Ostoksia tein lähinnä Vanhasta kaupungista, ja sieltäkin käsitöitä pääasiassa.


Tämä huovutettu kettusorminukke löytyi eräästä suloisesta käsityöpuodista pikkusiskolle tuliaiseksi, hinta oli varmaan puolet Suomessa myytävistä samankaltaisista. 


Nämä sukat olivat niin kauniit (ja halvat!) että en hennonnut jättää niitä. Lahjaksi menivät nämäkin ja kuulemma lämpimät ovat.


Värit eivät tässä kuvassa toistu ihan oikein, mutta tämä hahtuvalankakerä oli aivan älyttömän ihanan värinen ja myös yllätys, yllätys, halpa. Mahdollisesti tästä olisi lapaset tulossa.
  Kaiken kaikkiaan reissu Tallinnaaan oli oikein antoisa, vaiikka muun muassa Karnaluks jäi käymättä, mutta pitäähän sitä toiseenkin kertaan jättää jotakin...
Emilia

6 kommenttia:

 1. Kauniita löytöjä olit tehnyt! Ketulla tosi suloinen ilme. Täytyy kanssa lähteä käymään, viime kerrasta onkin jo aikaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löydöt olivat minunkin mieleeni ja kannattaa kyllä lähteä! Tallinna on niin ihana ja käymisen arvoinen paikka :)!

   Poista
 2. Mistäpäin vanhaakaupunkia tuommotteita saa?? O.o Ite oon kyllä kiertänyt sen mutten ole löytänyt, karnaluksissa käydään aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä jostain :D Meidän kaveriporukka, jolla siellä liikuttiin ei paljon karttoja katsellut joten kannattaa rohkeasti lähteä seikkailemaan, niin löydät vielä pian jotain paljon hienompaa kuin minä ;) Ja toivottavasti minäkin sinne Karnaluksiin joskus pääsisin...

   Poista
 3. Just olin itekin Tallinnassa torstaina. Vanha kaupunki täytyy kiertää aina. Ja Karnalukshan kuuluu jokaisen käsityöihmisen vakipaikkoihin Tallinnassa käydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva! Vanha kaupunki on paras :) Ja seuraavalla kerralla suuntaan kyllä matkan ihan varmasti kohti Karnaluksia!

   Poista