sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kirpparitaikoja neulalla ja langalla

Heii kaikki pitkästä aikaa!


Kirpparit ovat intohimoisen käsityöihmisen ja shoppailijan elämän suola. Ne itsepalvelukirppikset, joiden valikoima koostuu pääasiassa henkkamaukan viime vuoden mallistosta ovat kivoja. Sitten kun on sellaisia kirppareita, joissa on ihan myyjiä myymässä ja vähän kunnollisempaa tavaraa, aletaan puhua asiaa. Mutta sitten kun löytyy semmoinen täydellinen vanhoja, kauniita ja laadukkaita vaatteita ja tavaroita myyvä kirpputori ja kun minut päästää sinne vapaaksi... Se on menoa se.


Vähän aikaa sitten löytyi yksi semmoinen Täydellinen Kirpputori (ja jos joku muukin haluaa päästä hyville apajille voin vinkata, Nivalan Lähetyskirppis on oikea osoite). Kaikista ihastuttavinta kirpparilla on mielestäni silloin, kun saatavilla on oikeasti vanhoja vaatteita, saa nauraa niille ihanille nimille, kuten Pallopaita Oy ja L-kolttu Oy ja tehdä oikeasti laadukkaita löytöjä. 
   Tältä kyseiseltä kirppikseltä tein kaksi löytöä, tuon kuvissa olevan sifonkikauluspaidan ja sitten tummansinisen pitkänmallisen bleiserin (onkohan se bleiseri, en keksinyt parempaa nimitystä), jossa on kertakaikkisen huikeat olkatoppaukset. Se ei ole vielä päässyt ompelukoneen neulan alle, mutta sifonkipaidan ja ompelukoneen kanssa olen aikaa viettänyt ihan mukavasti.
    Valkoinen paita on peräisin ehkä jostain 80-luvulta, ja siinä oli kunnioitettavan leveät hihat, leveä malli muutenkin ja olkarypytykset, koko oli 42 eli melkoisesti oikeaa kokani suurempi. Ne asiat, jotka saivat minut tykästymään tähän paitaan olivat ehdottomasti tuo nappilistan ah-niin-ihana kuvio, kivat hihansuut ja hyvänmallinen kaulus. Plussaa oli myös sopiva väri ja kangas, joten tuunaustyölle oli hyvä pohja.
            Tässä alkutilanne:

         Ja lopputilanne:


Kuten kuvista näkyy, lähinnä muuttuivat hihat ja leveys. Paidan kaventaminen ei ollut temppu eikä mikään, mutta hihat olivat  yllättävän haastavat. Jouduin ottamaan ne kokonaan irti saadakseni olkarypytykset pois, ja kaikista vaikeinta oli saada hihoista ja kädenteistä juuri oikean kokoiset joustamattoman materiaalin kanssa. Vähältä piti ettei tullut liian kapeat - sain onneksi tilanteen pelastettua ja nyt on mukavasti istuva paita.


Tällaiset työt ovat kaikenkaikkiaan oikein palkitsevia: pienellä rahalla ostetuista materiaalesta saa vähällä vaivalla juuri itselle räätälöityjä vaatteita, ja vieläpä oman tyylisiäkin. Lisäksi, jos on ongelmana, että kaupasta ei meinaa löytää oikean mallisia vaatteita, tässä on ratkaisu pulmaan. Itselläni, hoikkana, pitkäkätisenä ja -selkäisenä yleensä isoistakin kooista riittää pelkkä kavennus eikä lyhentää tarvi ollenkaan (vaivaakin säästyy). Suosittelen kirpparikierrosta! 

Nyt jos vielä pääsisi sen bleiseri-mikälien kimppuun niin tässähän olisi mukava asukokonaisuus kasassa, mutta ilman tuunausta en kyllä sitä olkatoppausviritelmää päälleni laita!

Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti