Ja tällainen jättiläinen se kesäkurpitsa alunperin oli:
Sitten iso kiitos Saralle kommentista ja lukijaksi liittymisestä :D ! Hän kyseli, että olenko jo Blogovnissa; en ole, kävin siellä katsomassa, mutta en oikein osannut liittää blogiani :( Pitää pyytää joltakin apua, kun tällainen tietokonetumpelo olen ;)
Sain muuten tänään valmiiksi sen ensimmäisen kirjoneulesukan kukoaskelkuviolla. Toinenkin varmaan valmistuu tässä parin viikon sisällä :)
Meillä oli myös eilen köksää ja siellä tehtiin puolukkakiisseliä ja teeleipiä. Oli niin hyvää, että nam! Ohjeita en laita vielä, sillä suunnitelmissa olisi tehdä molempia lähiaikoina, joten silloin saisi kuvatkin. Läksyksi nimittäin tuli kiisselin teko. Yhtenä vaihttoehtona olisi tehdä suklaavanukasta, en ole sellaista vielä koskaan tehnyt, ja se kuulostaa kyllä aivan älyttömän hyvältä :) ! (Tietääkö joku jonkun hyvän ohjeen?)
Emilia
Maku lehdessä oli joskus tositosihyvä ohje suklaa vanukkaaseen :) jos haluat voisin selailla nuo vanhat lehdet läpi ja ettiä sen?
VastaaPoistaKiitos ihanasta tarjouksesta, mutta ei sun tartte mun takia alkaa näkemään hirveetä vaivaa :) Kaikkien lehtien läpi plaraamisessa on tooosi iso työ (kokemusta on :)
PoistaOn se niin ihanaa, kun on ihmisiä, jotka on noin avuliaita :) :) !
Sori kun kesti vastaamisessa näin kauan!
ei siitä oo vaivaa :) oon muutenki selailemassa ne läpi tässä viikonlopun aikana! katon jos osuu silmiin se ohje
VastaaPoistaKiitoskiitoskiitos :) !
PoistaEli tässä se on :) sori ku kesti, eilen leivoin ja tein ruokaa koko päivän, ja nyt oon tehny aamun läksyjä, mutta siis se ohje:
VastaaPoistaMaitosuklaavanukkaat
4 annosta
3 dl kevytmaitoa
75 g tummaa suklaata
2 kpl munaa
3/4 dl sokeria
Lisäksi
4 pientä (tyhjää) lastenruokapurkkia
tuoreita vadelmia
Kiehauta maito, nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on liuennut. Anna jäähtyä.
Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella sekaisin niin, että seoksen pinta kuplii. Kaada maito-suklaaseos vähitellen muna-sokeriseokseen samalla vatkaten.
Nosta lasipurkit korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada seos vuokiin. Kaada vuokien ympärille kiehuvaa vettä niin, että se ulottuu noin pari senttiä vuokien reunan alapuolelle. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25 minuuttia.
Nosta suklaavanukkaat pois vesihauteesta hieman jäähtyneinä. Jäähdytä jääkaapissa. Tarjoa maitosuklaavanukkaiden lisäksi tuoreita vadelmia.
Tossa vielä kuva; http://kuvat.maku.fi/sites/kuvat.maku.fi/files/imagecache/recipe/images/maitosuklaavanukkaat.jpg
Hmm... tässähän sitä ei suurusteta maizenalla tai perunajauholla, nii käyköhän se siihen köksänläksyyn, mutta ainaki sulla on nyt hyvä ohje siihen, että jos et köksöö varten tee, nii kannattaa kuitenki joskus testata
Vielä toisen kerran: Kiitoskiitoskiitoskiitos!!!! Aivan mahtava ohje, joka pääsee heti "leivo pian" listan kärkeen :) ! Köksänläksyhän tuli jo tehtyä, joten suurustamattomuus on oikeastaan vain hyvä asia :) Mullakin oli noita ihania, ihania läksyjä, joten enää ei tänään varmaan ehdi tehdä...mutta viikolla sitten!
VastaaPoista