perjantai 7. syyskuuta 2012

Pikapöksyt, köksää ja teeleipiä

Ensin pahoittelut liian pitkästä otsikosta. Toiseksi syy liian pitkään otsikkoon: ajanpuute bloggaukseen. Kolmanneksi selitys: Ehdin tehdä aina jotain pientä, mutta viikolla ei ehdi postata. Ei vaan ehdi. Pitää syrpätä kaikki yhteen tekstiin. Neljänneksi pahoittelut ja haave: yritän blogata useammin.

  Aloitetaan siis pikapöksyistä. Inhoan collegehousuja. En käyttänyt niitä kertaakaan ala-asteella. Nyt kuitenkin pitkän collarilakon jälkeen, piti kouluun saada sellaiset, kun oli joku "retkipäivä". Siis tehtiin retki koulun liikkasaliin ;) Oli hauskaa. Piti olla liikuntaan sopivat vaatteet, ei voinut laittaa farkkuja (minä <3 farkut), eikä mitään tuulipuvun housujakaan kehdannut laittaa. Menin kaapille ja löysin...mustat collarit. En edes muistanut sellaisia omistavani. Ne oli yksinkertaisesti rumat. Piti tehdä jotakin. Kello oli varttia vaille kahdeksan illalla, joten jotain olisi pitänyt tehdä ja äkkiä. Ainoa järkevä vaihtoehto vetää kuminauhat lahkeisiin. Näin minä tein:
1. Ratkoin housunpuntin taitteen sivusauman auki (aplodit sille, joka ymmärsi tuon äskeisen).
2. Pujotin kapean kuminauhan hakaneulan avulla housunpuntin taitteen muodostamaan kujaan.
3. Sovitin kuminauhan mitan sopivaksi
4.Ompelin kuminauhan päät yhteen.
5. Ompelin umpeen aluksi ratkomani aukon.
Aikaa meni 20 minuuttia ja ihan kivat tuli. Kehtasi käyttää, mutta mitään collarifania minusta kyllä ei tullut!



  Sitten sitä köksää. Meillä oli sitä tiistaina, ja tehtiin suklaamuffareita ja mansikkakiisseliä namnamnamnam :) Ohjeet on aivan ylihelpot, mutta kuvia minulla ei taaskaan ole :( Minkäs teet, kun ei köksäntunnilla voi paljon herkkuja kuvailla. Ei nämä mitenkään ihmeellisen näköisiä kyllä ollut, mutta sitä paremman makuisia vain :) Tässäpä ohjeet:

Mansikkakiisseli yhdelle

1 rkl perunajauhoja
2 dl vahvahkoa, hyvää mehua
muutama pakastemansikka (meillä oli ruhtinaalliset kaksi)
sokeria
Laita kattilaan perunajauhot ja mehu. Laita liedelle ja keitä voimakkaalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kuplii. Ota kattila pois liedeltä heti ensimmäisten pulpahduksien jälkeen. Laita mansikat kupin pohjalle ja kaada kiisseli kuppiin. Ripottele päälle hieman sokeria, ettei pinta kuoretu. Nauti heti (tai sitten kun on vähän jäähtynyt).


Nopeat suklaamuffinit

12 kpl
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
50 g tummaa suklaata
1 rkl kaakaojauhetta
½ dl maitoa
1 kanamuna
3/4 dl öljyä
1.Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita (muffinssi)pellille 12 muffinivuokaa.
 2.Rouhi suklaa aika isoiksi paloiksi.
 3.Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.
4. Lisää nesteet maito, muna sekä öljy ja sekoita varovasti, jottei taikina sitkisty.
5.Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Sitten vielä niitä teeleipiä. Halusin tehdä eilisiltana jotain pientä, ja tällaisen omena-rahkateeleipien reseptin löysin. Oli ihan hyviä, mutta juuston olisin ehkä jättänyt pois. Erinomaisesti kuitenkin kelpasivat iltapalaksi :)
   Tuli yhtäkkiä himo päästä lankakauppaan. Se vain iski yhtäkkiä. Mistäköhän johtuu? Mun ei kyllä pitäisi ostaa enää yhtään lisää lankaa, kun nytkin jo tuntuu, että niihin melkein hukkuu :) Lähden tästä lukemaan Modaa, jonka mummi toi piipahtaessaan meillä päivällä. Kiitos mummi!
   Olin jo lopettelemassa, mutta vielä tuli mieleen yksi juttu. Pitäisikö tehdä sellaiset Haaveissa tehdä- ja Keskeneräisiä-  postaukset. Niitä aina päivittelisin, kun tulisi vaikka joku ihana ohje vastaan, jonka haluaisin tehdä. Mitä mieltä olette? Nyt mä lähden oikeasti lukemaan sitä Modaa...
Emilia

1 kommentti:

  1. Tee vaa noi postaukset :) mä ainaki haluisin tietää etten oo ainol jalka on 120 haavetta tehdä ja toiset 120 mikkä on keske :D

    anskunkasin.blogspot.fi
    ^^
    mun blogi :)

    VastaaPoista