lauantai 15. syyskuuta 2012

Kaneli-pullukkapiirakka

Tuo ei ole kirjoitusvirhe. Siinä lukee ihan oikeasti että pullukka. Pikkusisko nimittäin sanoi pienenä puolukoita pullukoiksi :D Niinpä suomennoksena: kaneli-puolukkapiirakka, jota tein taas kiireellä ennen treenien alkua, ihan niin kuin viime viikolla piimä-rusinamuffareita. Taitaa tulla perinne :) 
       Ohje oli tosi helppo, otin sen Kristina Erikssonin ja Anna Clarénin kirjasta Herkulliset piirakat. Tässä saatte ohjeen, nythän on hyvä aika toteuttaa, kun vielä eletään puolukka-aikaa. Maku oli aivan ihana, juuri sopivan kanelinen, niin ettei ihan peruspiirakka :) Paistoaika oli aika pitkä, ja kuten näette, vähän on jo reunoilta tummunut, vaikka ei ollut edes täyttä aikaa, eli olkaa tarkkoina, jos teette, että ei pääse kärähtämään, voi olla hyvä laitta vaikka folio päälle.

Kaneli-puolukkapiirakka

150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
 
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl ranskankermaa
4 dl puolukoita
1 tl kanelia
Sulata rasva. Sekoita pohjan kuivat aineet (jauhot, sokeri, leivinjauhe) keskenään ja lisää voi/margariini. Sekoita taikinaksi ja taputtele voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita munat, sokeri, ranskankerma, puolukat ja kaneli kulhossa. Kaada seos taikinapohjan päälle vuokaan ja paista n. 25 minuuttia 225- asteisessa uunissa. Lisukkeena voi halutessaan tarjota vanilijakastiketta.
 
  Viikonloppuna olisi tulossa leivontapuolelta ainakin se kiisseli/vanukas ja jos hyvin käy, niin jotain muutakin vielä :)
Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti