sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Nukenvaatepaja jatkuu : Pallomekko

Vielä yksi vaate pikkusiskon rastatukkanukelle: kirjoneuleinen pallomekko. Kirjoneule oli tosi mukavaa vaihtelua, kun olen näitä vaatteita tehnyt jo aika paljon :) Palloneule oli kuitenkin niin helppoa, että vaikka telkkarin katselu onnistuu ihan helposti samaan aikaan.
    Lankana oli taas Seiskaveikan jämiä: valkoinen keränperä ja kaksi tummansinistä, molemmat menivät ihan loppuun, valkoinen jopa loppui kesken, joten päätin purkaa ankan, jota aloitin joskus elokuussa, kun totesin, että siitä ei tule koskaan valmista. Niinpä langat riittivät, purkulankaa jäi ylikin. Ne tummansiniset olivat vaan aika outoja, kun olivat aivan eri rakenteisia (toinen ei ollut edes Seiskaveikkaa), mutta tismalleen samanvärisiä :)
Pikkuneiti on alkanut neuloa nojatuolissa villapaita ja uusi mekko päällä :) 


Ja sitten pelkkä mekko. Pallomekko pääsee lahjapakettiin keltaisen villapaidan kanssa pikkusiskon nimpparilahjaksi :) 
   Tämä oli varmaan ensimmäinen kirjoneuletyö, jossa en kiertänyt lankaa koko ajan langanjuoksujen lyhentämiseksi. Kyllästyin nimittäin siihen, että kierretty lanka pilkottaa ärsyttävästi neuleen alta. Pitkistä lankajuoksuista varmaan johtui myös osittain se, että käsialani oli tässä työssä tosi löyhää, kun se tavallisesti on tosi napakkaa :)
Vielä mekko ihan yksinään, ilman "sisältöä".
Seuraavana olisi sitten arvontapalkintojen vuoro. Mutta vielä en paljasta, mitä ne ovat...
Päätin myös vihdoinkin lajitelle käsityöt tunnisteisiin myös lopputuloksen mukaan eli esim. "sukat", "nukenvaatteet". Aikaisemmin ne ovat olleet vain tekniikan mukaan, eli siinäkin edistystä :) 
Emilia

6 kommenttia:

 1. Söpö mekko ja söpö nukke! <3 Kiva, kun teet arvonnan, aion osallistua siihen varmasti. :)

  Ajattelin nyt uteliaisuuttani kysyä, miten sulla menee, kun onhan me oltu samalla luokallakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun uusi koulu on ihana ja oon saanut uusia ihania kavereita :) Toivottavasti sulla menee yhtä hyvin tai vielä paremmin !

   Poista
  2. Mulla on mennyt melko hyvin lukuunottamata sitä, että minua aletiin kiusata viime syksynä koulussa. On se siis mennyt jo vähän ohi, mutta edelleen pientä härnäämistä.

   Mukavaa jatkoa sulle! :)

   Poista
  3. Voi ei! Toivottavasti kiusaaminen menee ohi pian! Mukavaa jatkoa ja oikein ihanan valoisaa kevättä sullekin :) !

   Poista
 2. Ajattelin vain kysyä, että ootko ottanut tämän kuvan, koska kuvaajana on Emi. :)

  Linkki kuvaan: http://shinebrightlife.blogspot.fi/2013/01/todays-outfit.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kattomassa kuvat, ja oli kyllä melkoinen yhteensattumien sarja: kuvaajan nimi, asussa mukana olleet karkkikorut ja vielä se, että seuratuissa blogeissa oli mun blogi :D Mutta vastaus kysymykseesi on ei, en oo ees aikaisemmin tossa blogissa käyny :)

   Poista