torstai 8. elokuuta 2013

Pitsihuivi

Mun elämäni eka pitsihuivi ja samalla eka minkäänlainen pitsiyritelmä neulomalla. Ja onhan se vaan niin ihanaa se pitsin neulominen, jotenkin olen sitä tähän asti onnistunut karttelemaan...
 
 
 
Isot kiitokset äidille mallina olemisesta!
Neuloin huivin muokaten erästä vanhaa Suuren käsityölehden ohjetta (SK 7/2010), tai oikeastaan otin siitä vain pitsikuvion, silmukkamäärät sun muut sävelsin ihan omasta päästä. Kuvio oli todella helppo neuloa, muutaman kerroksen toistoa vaan. Lankana minulla tässä oli Marks&Kattensin Kid Mohair, joka toimi muuten tosi hyvin, ainut vaan että karvoitti tosi paljon. (Neuloin tätä huivia ison osan autossa, joten siinä sai sitten niitä karvoja housuista nyppiä kun yritti lähteä huoltikselle taukoa pitämään :D) Pituutta huiville tuli 170 cm ja leveyttä 27 cm.
   Aloittaessa pelkäsin, että puutuukohan tähän neulomiseen ihan kokonaan, kun koko ajan vaan samaa mallikertaa jankataan, mutta yllättävän hyvin pitsi piti mielenkiintoa yllä :)

   Nyt olisi haaveena aloitella vähän isompaa työtä, neulottua paitaa, johon tulisi helmaan ja hihansuihin pitsiä. En vaan tiedä olisiko se sitten liian iso työ, joka jäisi kesken... Kerään täällä rohkeutta aloittamiseen!
Emilia
 

6 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Arvostan tosi paljo nuoria ihmisiä jotka osaa neuloa tai virkata. Itse en osaa :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Virkkaaminen ja neulominen on tosi ihanaa, kannattaa ehdottomasti opetella! Minulle ompelu oli pitkän aikaa pienoinen kauhun paikka (ja itse asiassa neulominenkin oli tosi kauan sitten) mutta kun yrittämään lähti niin koukkuunhan siinä jäi :)

   Poista
 2. Oi, tykkään tosta pitsikuviosta (ja koko huivista). Rohkein mielin vaan isompien töiden kimppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin ihastuin tuohon pitsikuvioon ihan täysillä kun sen löysin (ennen löytymistä oli plarattu tsiljoona lehteä ja Raverlyt sun muut kaupan päälle :D)
   Ja rohkeuden kerääminen jatkuu siihen isompaan työhön edelleen :)!

   Poista
  2. Löytyyköhän netistä tuo ohje ja mistä?Kuvio on todella ihana.

   Tintti

   Poista
  3. Pahoin pelkään ettei löydy... Tein pikagooglauksen ja ei löytynyt, joten jos ohje kiinnostaa kannattaa etsiä vaikkapa kirjastosta Suuren Käsityölehden numero 7/2010 :)

   Poista