sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sitruunakiisseliä vuodelta 1953

Jos joku sattuu muistamaan tämän postauksen Kotikokki-lehdet vuosilta 1953 ja 1957, niin nyt on sitten kokeiltu sitruunakiisseliä vanhan hyvän ajan malliin. Ohje oli toisaan 60 vuotta vanha, mutta hyvin toimi edelleen. Ja rusinat olivat aivan huippuja sitruunan kanssa! Perunajauhon määrä kannattaa arvioida itse, sillä alkuperäisessä ohjeessa mainittu 2 rkl ei riittänyt minulle alkuunkaan, jouduin laittamaan n. 5 rkl.


Sitruunakiisseli vuoden 1953 malliin

1½ l vettä
½ tl kanelia
½ dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
2-5 rkl perunajauhoja
1 dl rusinoita
2 dl vettä
1 sitruuna
Mittaa kattilaan vesi, kaneli, mannasuurimot ja sokeri. Raasta myös sitruunasta kuori ja lisää kattilaan. Keitä aineksia noin 20 minuuttia ja samaan aikaan laita myös rusinat kiehumaan vedessä toiseen kattilaan. Anna niiden kiehua sen verran, että turpoavat hieman. Suurusta keitos perunajauhoilla lisäämällä ne pieneen määrään vettä ja sen jälkeen kaatamalla kattilaan tasaisena nauhana. Lisää suurustettuun keitokseen rusinat ja sitruunasta puristettu mehu. Sekoita ja nauti wanhan hywän ajan kiisselistä :)!
 
Kiitokset Auroralle lukijaksi liittymisestä :)!
Emilia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti