sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Farkkutoppi

Viime kesänä ihastuin kirpparilla mekkoon. Ostin sen tyytyväisenä ajatellen, että pikkuisen kaventamalla L-koosta saa aivan soppelin XS-kokoisellekin. No, mekko jäi vaatekaappiin kuitenkin venymään ja lopulta totesin, että eihän tuollaista voi käyttää. Ihan hirvee. Joka kerta, kun vaatekaapin avasi, piti mekkoa työntää vähän syvemälle kaappiin ettei inhottava käyttämätön virheostos näkyisi.
   Uudenvuodenaattona kuitenkin päätin pistää pystyyn vaatekaapin siivouksen, eikä edes mekkoa voinut jättää huomiotta... Ja silloin se ispiraatio tuli, ihan yllättäen. Siivous sai jäädä kesken, ratkoja lennähti käteen ja farkkutoppi oli saatava heti.(En siis missään tapauksessa ole sekaisin kun seison mallina 13 asteen pakkasessa... Kaikkea sitä bloginsa eteen joutuukin tekemään! Ja pikkuveljelle isot kiitokset siitä että jaksoit sinäkin jäädyttää sormesi kameran kanssa kuvausoperaatiossa!) 
    Noista ylläolevista kuvista haluaisin kysyä teiltä lukijoilta muutamassa asiassa mielipidettä. Ensinnäkin: Olen aikaisemmin käyttänyt pienempää kuvakokoa; onko tämä iso parempi? Toinen asia liittyy kuvanmuokkaukseen. Onko teidän mielestänne reilua, että blogikuvia muokataan? Monet sitä varmasti tekevät, mutta itse en ole sitä harrastanut. Nyt kuitenkin muokkasin kahta ylintä kuvaa, joten toivoisin oikeasti mielipidettänne asiasta. Ja vaikka jatkossakin tulisin joitain blogikuvia muokkaamaan, niin en ilmoittamatta, se on varma.

Tuossa vielä ennen/jälkeen kuvat. Ainut, mikä tämän topin kanssa jäi harmittamaan, oli oikeastaan se, että se on aika lyhyt. Mekosta ei vaan enempää kangasta saanut... Muuten kuitenkin tykkään tästä tosi paljon.
   Mekko -> toppi-operaation aloitin ratkomalla hameosan irti. Heti seuraavana irrotuslistalle joutuivat raglanhihat ja purkuun pääntien rypytys. Irrotin myös napit (jotka muistuttivat puolikkaita diskopalloja!?!) sekä ompelin napinlävet umpeen. Leikkasin ja ompelin olkaimet ja sitten alkoi tuska nimeltä nepparien kiinnitys.
      En ole sitä aikaisemmin tehnyt, vaikka kotoa nepparipihdit löytyykin. Ihan kamaa hommaa. En aluksi ymmärtänyt, miten päin ne nepparikappaleet pihteihin tuleekaan laittaa ja sitten painoin puolikkaat ohi/liian löysästi kiinni/väärin päin. Että hyvinpä meni tämäkin homma (onnistuin rikkomaan siinä sivussa ilmeisesti 10 nepparinosaa...)Mutta loppuenlopuksi viidestä nepparista toimi kaksi alinta. Jes! Laitoin korvikkeeksi sitten huomaamattomat ommeltavat nepparit yläosaan, eli kiinnityksestä tuli ihan kelvollinen. Nyt sitten vaan jännitetään, että irtoavatkohan nuo ainoat toimivatikin ensimmäisessä pesussa...
Kiitoksia Pirrelle lukijaksi liittymisestä :)!
Emilia


4 kommenttia:

 1. Tosi ihana sopii sulle! <3
  -tiedät kyllä kuka... ;-)

  VastaaPoista
 2. Hieno tuunaus! Ja kuvatkin oli hienoja, isoja kuvia on kivempi katsella. Minä ainakin täysin suruitta, estoitta ja omantunnonvaivoitta muokkaan blogini kuvia siihen pisteeseen, että ne omaa silmää miellyttää. Mikään varsinaisen taitava kuvaaja saatikka kuvien käsittelijä en ole. Välillä kikkailen kuvien kanssa liikaakin ja kieli poskessa kokeilen jos jonkinlaista tyyliä ja efektiä, koska se on ihan vaan kivaa ja siinähän ne taidot harjaantuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Ja kiitos myös mielipiteestä! Itsekin aina kun aloitan kuvanmuokkauksen sillä, että tässäpä nyt valotusta pikkuriikkisen villailee huomaa sitä kohta tehneensä kuvalle vaikka mitä temppuja... Mutta ihan totta se, että kuvanmuokkauskin on harjoiteltava taito ja tässäpä sitä olisi blogin kanssa hyvä treenailla.

   Poista