sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Triplakerroskiisseli

No, kuten otsikko kertoo, olen tehnyt triplakerroskiisseliä, eli siinä oli se lupailtu köksänläksyni :) Ohje oli ihan melkein oma, ne kiisselit otin vähän muunnellen  täältä ja täältä, ja sitten yhdistely oli ihan oma. Makuina toimivat marjamehu, vanilija ja suklaa. Tein nyt ensimmäistä kertaa kiisseliä maitopohjaan, niin muutama kokkarehan sinne suklaakiisseliin väkisinkin tuli ;) (vanilijakiisseli oli sitten toinen kerta, ja sinne tuli "vain" muutama minikokkare) Marjakiisseli kuitenkin onnistui. Mutta ei ne kokkareet makua haitannut - oli aivan taivaallisen hyvää! Vaikka (ainakin minulle) oli tämä ohje hieman haastavahko, niin sitä oli aivan huippukiva tehdä.  Tuntuu, että tätä voisi tehdä toistekin... kannattaa kokeilla :) !

Triplakerroskiisseli

5 annosta
 
Suklaakiisseli
5 dl maitoa
n. 2 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja
n. 2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilijasokeria
 Tee ensin suklaakiisseli. Laita kaikki ainekset vanilijasokeria lukuunottamatta kattilaan, sekoita ja ala kuumentaa koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja pulpahtelee ensimmäisen kerran. Ota pois levyltä, lisää vanilijasokeri, sekoita ja anna jäähtyä. Kaada tarjoiluastian pohjalle, mutta jätä kuitenkin vähän jäljelle pinnan koristeluun.
 
Vanilijakiisseli
5 dl maitoa
n. 2 rkl sokeria
3 rlk perunajauhoja
2 tl vanilijasokeria
Tee muuten samoin kuin suklaakiisseli, mutta jätä kaakaojauhe pois. Muista lisätä vanilijasokeri vasta lopuksi! Lusikoi jäähdyttyä varovasti suklaakiisselin päälle.
 
Mehukiisseli
3 dl vahvaa mehua
2 rkl perunajauhoja
Laita kattilaan ainekset, kuumenna, kunnes sakenee ja ensimmäiset pulpahdukset tulevat. Levitä ohuehkosti vanilijakiisselin päälle.
 
Koristelu
vähän suklaakiisseliä
suklaasydämiä
sokeria
Levitä mehukiisselin päälle pieni ympyrä suklaakiisseliä, ja laita ympyrän keskelle suklaasydän. Ripottele pinnalle sokeria, jottei kuoretu.

 
    Sara muuten laittoi aivan ihanan suklaavanukkaan ohjeen tuonne yhteen kommenttiin :) ! Kiitos! En varmaan tänään enään sitä ehdi tehdä, mutta ehkä viikolla sitten... Vaikutti aivan yliherkulliselta!
   Entäs sitten käsityöt? Tuntuu että blogiin ilmestyy nykyään vain leipomuksia, mutta se on ihan Isojen Pahojen Kirjoneulesukkien ;) vika. Niiden tekemiseen nyt vain kuluu aikaa... Mutta kyllä minä muutakin teen! Tänään korjasin kaksi peräti takkia (eli ne minun ainoat kaksi syys/kevättakkia :) Moi moi!

Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti