tiistai 30. heinäkuuta 2013

Liehukepaita ja pitsi-farkkushortsit

Sadas postaus! Jee :)!
Käytän kesällä aina tosi paljon (eli melkein aina) farkkushortseja. Edelliset (myös itse tuunatut) shortsit vain jäivät pieniksi ja olivat niin risat, että pitihän sitä tehdä uudet. En halunnut ihan perusshortseja, ja kun ei inspiraatiota heti tullut, päätin lähteä kaupungille sitä hakemaan. Jokaisesta kaupasta löytyi vähintäänkin ne viidet erilaiset shortsit, joten meinasihan siinä tulla ihan yli-inspiroituneeksi :D  Mutta lopulta löytyi Se Oikea idea eli pitsin ja farkun yhdistäminen.
    Kotona siis vaan pikasaksiminen vanhoille farkuille ja pikaompelukset varastoista löytyneeseen valkoiseen pitsiin. Ja voilá! Persoonalliset farkkushortsit ovat valmiit. Eikä samanlaisia varmasti kävele vastaan!
   Shotsit tein jo ihan kesän alussa, en vaan ole saanut kuvattua, mutta liehukepaidan kanssa sopivat niin hyvin yhteen, että tulivatpahan tähän samaan postaukseen. Myöhemmin tein samantyyliset farkkushortsit myös kaverilleni, mutta turkooseilla pitseillä, ja on kuulemma tykännyt kovasti :)
 
 
 


Toisin kuin kuvista näkyy, shortsien lahkeet eivät ole eri mittaiset. Ensin otettiin vaan tuo kuva, jossa nojaan jalalla puuta vasten, ja enpäs sitten tajunnut nykäistä lahjetta alemmas... No, kuvitelkaa ne samanmittaisiksi ;)
   Liehukepaitaa voi pitää kolmella tavalla, kuten kuvista näkyy (tai siis kuvissa näkyy kaksi, mutta kolmaskin tapa on olemassa): paitaa voi pitää solmulla, kiinni tai auki. Oma suosikkini on solmulla, mutta kiinnikin toimii, jos housut olisivat vähän korkeavyötäröisemmät.
    Ompelin paidan Modan ohjeella, tarkkaa lehden numeroa en muista, mutta olisikohan ollut tämän vuoden toukokuun numero tai jotain vastaavaa? Paidassa oli tasan kaksi saumaa (!) mutta päärmeitä sitten ihan kylliksi. Uskomattoman helppohan tämä oli, jos ei oteta lukuun jokseenkin haasteellista materiaalia: sifonkia, joka oli kyllä maineensa veroisesti liukasta ja hankalaa ommetavaa. Mutta olisihan tämä ollut liian helppo ommeltava, jos ei jotain sifonkista kompastuskiveä olisi matkalle sattunut!
Emilia
 

2 kommenttia:

  1. Tosi ihania oot saanut taas tehtyä! :) Huomaan, että meitä kutkuttelee monesti samat asiat, itsellänikin nimittäin työn alla sifonkipaita, joskin TODELLA paljon monimutkaisempi, hermo menny ehkä tuhat kertaa... Noi sortsit houkuttelee myös. Pitsinauhoja ois laatikot pullollaan..

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Voi että, koita selvitä sen paidan kanssa! Mulla olis kyllä menny varmaan jo tämänkin kanssa hermot jos olisi ollut kolmaskin sauma :D! Hei ja kokeile ihmeessä tehdä myös pitsishortseja! Farkut ja pitsi on ihana yhdistelmä :)

    VastaaPoista