perjantai 14. kesäkuuta 2013

Farkkutytön matto

Ja pitihän sitä saada farkusta myös matto :)
Kuten jo kerroin, olin viime viikolla kudontakurssilla, ja tämä on nyt toinen työ, joka sieltä valmistui. Olen tosiaan ihan farkkuaddikti, joten ajattelin, että voisi kai farkusta tehdä matonkin, kun noita vanhoja reikäisiä farkkuja olisi kaapissa kokonainen vuori odottamassa. Leikkasin noin viiidet farkut kuteiksi, ja tällainen matto syntyi:


Seassahan on tosiaan turkoosia matonkudetta. Matto on tehty sillä lailla, että ensin on raita farkkua, sitten raita turkoosia kudetta ja lopuksi raita, jossa joka toinen heitto on kudetta ja joka toinen farkkua. Pituutta on melkein kaksi metriä. Kuteen leikkaaminen ja itse kutominen oli aivan hurjan pölyistä: tuntui, että nenä on täynnä farkkupölyä. (Ja olisittepa nähnyt sen pölypilven, joka matosta pöllähti, kun kutoessa kangasta "paukutti"  ;) (Miten sitä paukuttamista kutsutaan virallisesti??)
     Leikkasin kuteen sillä lailla, että farkkujen saumakohdatkin tulivat mukaan, ja tuolla ne nyt hauskasti töröttävät. Ainoa huono puoli oli se, että osa käyttämistäni farkuista oli niin laaduttomia, että kude katkeili välillä muutaman kymmenen senttimetrin välein :(
   Alunperin matosta piti tulla rantaviltti, johon mahtuu useampi ihminen (Viime vuonna tein yhden istuttavan viltin). Mutta sitten kun ihan pikkuisen vaan kokeilin mattoa huoneeseeni... No, siellä se on vieläkin ;) Ehkä sitten joskus sen malttaisi sinne viltiksikin ottaa, mutta ei ihan vielä...
   Aikaisemmin olen farkkukude -tekniikalla tehnyt lankakorin, joka näkyy ainakin tämän postauksen kuvissa.
   Lopuksi kyselisin vielä toiveitanne liittyen blogin 1-v synttäreihin. Arvontaa olisi tulossa, joten mitä haluaisitte voittaa? Jotain itse tehtyä se varmaan olisi, joten rohkeasti vaan kommentoimaan unelmavoittojanne :) !
Emilia
   

1 kommentti:

  1. Täällähän on vaikka mitä ihanaa! :) Liitynpä heti lukijaksi! :) Saa tulla kurkkaamaan myös minun käsityöblogiani osoitteessa http://suppiksen.blogspot.fi :)

    VastaaPoista