perjantai 21. kesäkuuta 2013

Saippuakurssilta

Viime maanantaina oli tämän kesän viimeinen kurssi, jolla käsiteltiin  saippuan tekoa (ja sillä helpoimmalla mahdollisella tavalla, eli sulata valmista massa, värjää, hajusta, kaada muottiin ja laita sisälle jotain kivaa :) Sain neljä saippuaa tehtyä, joista yksi oli tuota noin miten sen nyt sanoisi... vähän vähemmän onnistunut (=fiasko) Muista tuli sitten ihan mukavia, vaikka kaikki ei nyt ihan niin suunnitelmien mukaan mennytkään. Mutta mukavaa oli ja tuli taas yksi uusi tekniikka opittua, joten eipä siinä mitään :)
 
Tuo kaikista suurin myrkynvihreä möntti on se rakas fiaskoni. Siitä jäi puuttumaan tuoksu, väri on aivan liian tumma ja sisällä olevaa kukkaa ei näy ollenkaan :( Mutta kätensä tuolla pesee kaikesta huolimatta.
 
Fiakomöntin tein vanukaskuppiin, mutta saippuamassaa olikin niin paljon, että siitä samasta myrkynvihreästä piti tehdä vielä minisaippua minimuffinssivuokaan. Sisällä siellä on muovitimantti, joka näkyy tosin vain, jos saippuaa katsoo valoa vasten...

Sitten simpukkasaippua, joka oli näistä ehkä se onnistunein. Saippuamassa jäi kirkkaaksi, eikä väristä tullut liian tumma ja saippua on vanilijantuoksuinen. Ainoa ongelma siinä on pinnassa oleva halkeama, joka tuli muotista pois ottaessa.
Ruusu/ sydänsaippua <3 Tämä tuoksuu omenalta ja on tehty kipsimuottiin. Kuvasta ei ehkä kunnolla näy, mutta pinnalla on kohokuvioina ruusuja. Sisällä on samanlainen muovitimantti kuin minisaippuassakin, joka taaskin näkyy vain valoa vasten...
  Isot kiitokset Hannikselle lukijaksi liittymisestä :)!
    Hyvät juhannukset vielä kaikille ja muistakaahan aina katsella palasaippuoita valoa vasten ;)
Emilia

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti