Mantelibiscotit
Noin 40 kpl
175g mantelirouhetta
100g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa
3 tl leivinjauhetta
noin 7 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä mantelirouhe uunipellille tai -vuokaan. Paahda manteleita uunin keskitasolla 7-9 minuuttia.
2. Vatkaa voi ja sokeri reilusti kreemimäiseksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4.Raasta sitruunan kuori ja lisää raaste taikinaan yhdessä paahdettujen manteleiden kanssa. Työstä taikinaksi.
5. Muotoile taikinasta noin kolme uunipellin pituista rullaa (noin 40 cm). Pane rullat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
6. Ota pelti uunista. leikkaa rullat hieman viistoiksi paloiksi (noin 3 cm). Pane palat leikkauspuoli ylöspäin pellille ja laita takaisin uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi.
7. Käännä uuni pois päältä. Käännä biscottien toinen puoli ylöspäin ja laita pelti takaisin uunin jälkilämpöön noin tunniksi. Anna korppujen jäähtyö täysin ennen kuin laitat ne kannelliseen purkkiin. Nauti :)!
Huomenna muuten Näpertelijä söpöilee täyttää vuoden...ja arvonta pyörähtää käyntiin! Tervetuloa osallistumaan :)!
Emilia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti