sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mantelibiscotit

Pitkästä aikaa jotain leivontaakin; eilen tuli kokeiltua Leivotaan -lehdestä (3/2013) mantelibiscotteja, jotka kyllä olivat aivan ihanan makuisia. Päämakuina ovat sitruuna ja manteli, sitruunan maku ei tuoreena juurikaan tunnu, mutta kun biscotit jäähtyvät ja kuivuvat (ne ovat siis makeita korppuja), sitruuna tulee voimakkaammin esiin. Ohjeessa luki, että näitä voisi säilyttää pitempäänkin kannellisessa purkissa, mutta meillä ovat menneet jo nyt melkein kaikki...

Mantelibiscotit

Noin 40 kpl
 
175g mantelirouhetta
100g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa
3 tl leivinjauhetta
noin 7 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä mantelirouhe uunipellille tai -vuokaan. Paahda manteleita uunin keskitasolla 7-9 minuuttia.
2. Vatkaa voi ja sokeri reilusti kreemimäiseksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4.Raasta sitruunan kuori ja lisää raaste taikinaan yhdessä paahdettujen manteleiden kanssa. Työstä taikinaksi.
5. Muotoile taikinasta noin kolme uunipellin pituista rullaa (noin 40 cm). Pane rullat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
6. Ota pelti uunista. leikkaa rullat hieman viistoiksi paloiksi (noin 3 cm). Pane palat leikkauspuoli ylöspäin pellille ja laita takaisin uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi.
7. Käännä uuni pois päältä. Käännä biscottien toinen puoli ylöspäin ja laita pelti takaisin uunin jälkilämpöön noin tunniksi. Anna korppujen jäähtyö täysin ennen kuin laitat ne kannelliseen purkkiin. Nauti :)!
 
Huomenna muuten Näpertelijä söpöilee täyttää vuoden...ja arvonta pyörähtää käyntiin! Tervetuloa osallistumaan :)!
Emilia 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti