lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kukkajuhlamekko

Ja taas ensimmäisenä muistuttelen arvonnasta, jossa on mahdollista voittaa amigurumi-cupcake. Osallistujia on tähän mennessä vain viisi, joten voittamismahdollisuudet on tosi isot!
   Tänään kävimme vanhempieni kummilapsen rippijuhlissa, ja siellä oli minulla päällä ensimmäistä kertaa itse tekemäni juhlamekko. Kangas oli sitä Maailman ihaninta, jota jo täällä aikaisemmin mainostin, ja kaava oli Suurestä käsityölehdestä numerosta 4/2013. Aika paljon muutoksia siihen kuitenkin tein.
   Tämä oli sellainen ensisilmäyksellä ihastumisten mekko: sekä kaava että kangas olivat selviä valintoja heti kun ne näki :)
Tein ensin mekon aivan ohjeen mukaan, mutta kun sain sen ensimmäistä kertaa valmiina päälleni, oli pettymys iso. Mekko oli reilusti yli polvimittainen, kuminauha liian alhaalla ja voimakkaat rypytykset yläosassa ja kyynärpäämittaisissa hihoissa saivat näyttämään tankkerilta. Epätoivo meinasi iskeä, kun olin odottanut ihanaa mekkoa ihanasta kankaasta.
    Vähän aikaa laatikossa marinoiduttuaan mekko pääsi taas työn alle: Lyhensin hihat pieniksi, poistin kuminauhan vyötäröltä, lyhensin helmaa ja lisäsin  leveän vyön. Ja kas, se odottamani ihana mekko oli valmis! (Mutta ennen-kuvia en siitä kauhumekosta ottanut, niitä ei olisi kehdannut julkaista ;)

Ei tästä kuitenkaan täydellistä tullut: ylä- ja alaosan olisi kuulunut yhdistyä vyön alla kuminauhakujassa, joka kuitenkin tuli minulla liian alas, joten se kohta jäi ärsyttävästi näkyviin. Toinen ongelma on vyön kanssa, jonka kiinnitin löysillä neppareilla, jotka aukeilevat ihan koko ajan. Sn nyt aion korjata, lisätä vaikka napit tai jotain, mutta olisittepa nähneet tämän kuvausshown! Vyö oli ihan koko ajan maassa...
  Kankaana on ihan perus ohuehko puuvillakangas kukkaprintillä, ja vyössä jokin satiinin tapainen pohjana jonka päällä vielä organzaa.
   Kun näitä kaikkia vastaan tulleita ongelmia miettii, näyttää siltä, että olisin valinnut liian ison koon kaavasta: helma oli ylipitkä ja kuminauhakuja alhaalla sekä yläosa leveä... Luulin kyllä piirtäneeni normaalin kokoni, tai sitten kaava oli mitoitettu isommille ihmisille? Enpä tiedä, mutta pääasia, että sain ihanan mekon :)!
EmiliaEi kommentteja:

Lähetä kommentti