tiistai 3. heinäkuuta 2012

Ne Hullun Hyvät Mantelikeksit

... jotka menivät tällä kertaa minulla ihan pieleen. Tein kaksinkertaisen taikinan, ja onnistuin siisnä sitten sörssimään taikinaan 7 kananmunaa neljän sijaan :( Mutta yllätys yllätys ! Ihan rehellisesti voi sanoa, että hyviä tuli, liian vähän sokeria vaan, kun paikkailin tätä kananmunakämmiä pelkillä jauhoilla. Terveyskeksejä siis, kun eivät sisällä rasvaa ollenkaan;) On ne ihan oikein ohjeesta tehtyinäkin suht. vähäkalorisia.Tässä tulee sitten se ohje, joka on otettu jostain muffinsiohjeita sisältävästä kirjaston kirjasta kauan sitten, hieman on sitäkin muunneltu. Tätä kannattaa ihan oikeasti kokeilla, sillä kekesit ovat nimensä mukaan Hullun Hyviä.

Ne Hullun Hyvät Mantelikeksit

20-24 kpl

vähän reilu 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 3/4 dl sokeria
2 kananmunaa vatkattuna
100 g mantelirouhetta
   Sekoita jauho, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää sokeri ja munat. Sekoita. Vaivaa joukkoon mantelit.
   Vaivaa taikina palloksi ja puolita se. Kierittele puoliskot pötkylöiksi (halkaisija n. 4 cm)  levinpaperoidulle pellille. Paista 180- asteisesa uunissa 10 min. Ota pois uunista ja anna jäähtyä 5 min.
   Lekkaa pötköt vetsellä vinoviipaleiksi (paksuus 1 cm). Laita pelti uuniin vielä 15 minuutiksi tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
                                
HOX! Keksit kannattaa syödä ehdottomasti heti, etteivät ne ehdi kovettua. Keksejä voi tietysti kovettumisen jälkeenkin syödä jos ei sellaisenaan niin ainakin liottamalla esim. kaakaossa tai kahvissa.

Siinä olivat tämän päivän herkuttelut ( onneksi en syö näitä itse:). Luulisin , että tämän jälkeen tässä blogissa kallistutaan taas käsitöiden pariin... Nauttikaa kunnon kesästä, kun se vihdoinkin näyttää tulleen!
Emilia

1 kommentti: