torstai 12. heinäkuuta 2012

Ompelemista 100 km/h (ja yksi lankaostos)

Ihana päivä. Olen päässyt tänään sekä Eurokankaaseen ja Lumoavaan lankaan. Vau :) Ja molemmista löytyi jotain ihanaa. Eurokankaasta ostin ruudullisen kankaan ja kuminauhaa yhteen paituliin, jonka ohje oli Suuren käsityölehden uusimmassa numerossa ja jonka kuva tulee tässä. (Paitulin alla oleva toppi on muuten tämän päivän kaupunkilöytö, kun siellä kävimme. (Ei, tästä ei ole tulossa muotiblogi;))
 Kotiin päästyäni piti käydä heti ompelukoneen kimppuun. Kaavaa ei tarvinnut jäljentää, sillä se oli pelkkä neliö, johon sitten merkittiin pääntiet ja muut sellaiset. Siis aivan ylihelppo, varmaan helpoin vaate, mitä olen ikinä tehnyt. Ompelu oli ihanaa, kun ei kertaakan tullut sellainen olo, että aargh, eihän tämä onnistu millään! (Pitäisikö siirtyä pysyvästi näihin ylihelppoihin töihin? :) No ei on se haastekin kivaa...) Aikaa koko työn tekemiseen meni n. 2 ½ tuntia, eli siis tälläinen yhden illan juttu. Kun vihdoin ja viimein pääsin peilin eteen sovittamaan, oli tulos tämän näköinen. (Pikkuveli halusi välttämättä ottaa tämän kuvan.)
... eli aika kaamea:/ Vai mitä mieltä olette, kumpi on parempi ? Laittakaa kommenttia! Onneksi löysin tuon vyön, joka on muuten ostettu aikoinaan kirpparilta.Yksi iloinen yllätys peiliin katsoessa kuitenkin tuli. Kangas oli aivan ihana. Eurokankaasta lähdin alunperin hakemaan raidallista kangasta ja tämä oli sitten niin kuin "viimeinen vaihtoehto", kun ei mitään kivaa raidallista ollut. Onneksi otin tämän. Hintakaan ei päätä huimannut, kun kaikki tarvikkeet maksoivat yhteensä noin kuusi euroa.
    Sitten siihen lankaostokseen. Halusin ihonväristä lankaa, kun edellinen kerä lopppui. Novitan mallistoista sitä ei löytynyt, joten suuntasin kokan kohti Lumoavaa lankaa (jonka blogiin pääsee tästä). Sieltähän se kaivattu lanka löytyi, vaikka ei aivan sen värisenä kun oli haaveissa, mutta kuitenkin aivan kylliksi hyvänä. Lumoava lanka on siis aivan upea lankakauppa! Kannattaa käydä, sillä laajan valikoiman lisäksi tunnelma on ihana:)

Kyseessä on Dropsin Nepal -lanka, jossa on 65% villa ja 35% alpakkaa. Nepalin päänmäärä on amiguruminukeissa, joita varmaan jossain vaiheessa tänne blogiinkin ilmaantuu.
    Taisin eilen luvata, että saisin paperinarukorin kuvan ja ohjeen tänne tänään.Sori, ei onnistunut:(  Kori on kyllä valmis, mutta vielä kostea ja pingotuksessa, eli kuvauskelvoton. Uskoisin, että se kuivuu huomiseksi, joten näette sen silloin:) Moi moi!
T:Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti