lauantai 28. heinäkuuta 2012

芸者 on valmis!

 Muuten, jos jollekin japaninkielentaidottomalle jäi epäselväksi tuo otsikko, niin 芸者tarkoittaa geishaa :) (En kyllä minäkään japania osaa, kopsasin tuon Wikipediasta) Niin, unohtuiko minulta sanoa, että geisha on tosiaan valmis. Tällainen siitä tuli:
Ohje oli jälleen kerran oma, mutta idea lähti (myöskin klassisesti) Googlen kuvahausta hakusanalla amigurumi girl. Halusin alunperin polvillaan  olevan geishan, mutta sitten en vain keksinyt miten toteutetaan /osannut toteuttaa sitä :( Mutta kyllä tästä seisovastakin aikaa kiva tuli. Ja kasvojen ilme onnistui kerrankin! :) Kämmenet ja kädet olivat aika hankalat, sillä jouduin tekemään käännökset kyynärpäässä sekä kämmenen ja ranteen välillä kantapää-tekniikalla. Vakavia ongelmia aiheutti myös musta lanka, joka meinasi loppua. Ihme kyllä se riitti juuri ja juuri, mutta viimeinenkin pätkä tuli kyllä käytettyä! (Tänään sain onneksi lisää mustaa lankaa)Hiukset olivat ihanat, kun ne voi virkata (lankahiuksia on hankala tehdä) Tämä geisha-amigurumi lähti yhdelle kaverilleni, joka on myös käsityöihmisiä :)
   Jos muuten haluatte jonkun työn ohjeen jota en ole tänne laittanut, niin laittakaa kommenttia ja pyytäkää! En niitä ihan aina jaksa laittaa, mutta jos tarvetta on, niin ne kyllä ilmestyvät blogiin ilomielin :) ! Sama juttu pätee siinä, että jos haluatte ostaa/tilata jonkun työn. Kommenttia vain ja kysykää hintaa!
   Tänään muuten tuli jatkettua piiiitkästä aikaa sukkia, joista toinen näkyy tekeillä tässä (toista en ole vielä edes aloittanut.)  Tällainen ikuisuusprojekti tämäkin on, kun tuli jo hiihtolomalla aloitettua :) Ruutukuvio on vaan niiiin ihana, että se suorastaan kirkuu jatkajaa...

Seuraavana ajattelin virkata yhtä amigurumipupua, jonka ohjeen löysin Tyttö kylmän maan- blogin kautta. Ohjetta ja kuvaa voi käydä kurkaamassa täällä. Tuossa samassa blogissa oli kyllä niin paljon linkkejä aivan liian ihaniin amigurumiohjeisiin, että en tiedä, pitäisikö tehdä sittenkin muumi tai kirahvi tai mustekala tai tai tai...
   Isot kiitokset Sinille ja Sannalle, jotka ovat liittyneet lukijoikseni!!! :) Saan aina virtaa koko loppupäiväksi kun huomaan uuden lukijan liittyneen blogiini :)
   Emilia
   

3 kommenttia:

 1. Moi

  Sun blogia on tosi mahtava ja oot tosi taitava käsistäsi! Toi geisha on tosi söpö! Kunpa olisin yhtä taitava. Montaa vuotta oot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) ! En harmi vain saa kertoa ikääni :( ,mutta suunnilleen saman ikäinen olen kuin Emi. Isot kiitokset myös lukijaksi liittymisestä!

   Poista
 2. Kivoja töitä sinulla. Löysin globisi ja heti päätin liityä.

  VastaaPoista