keskiviikko 8. elokuuta 2012

Karkkikoruja ja vähän muuta

Sori, en ole voinut postailla vähään aikaan, kun oltiin Katinkullassa lomailemassa. Se olikin sitten vika lomareissu tälle kesälle, ja sitä ennen sain tehtyä, niin kuin otsikko kertoo, karkkikoruja. Aloitetaanpa alusta. Karkkikorutekniikkahan keksittiin monta vuotta sitten, mutta minua on aina ihmetyttänyt se, että miten ne tehdään. Vihdoin ja viimein sitten löysin Nappeja ja neppareita-blogista tutoriaalin (linkkiä pitää rullata hieman alemmas), joka on tosi hyvä. Karkkikoruthan ovat tooosi helppoja tehdä, eivätkä tarvikkeetkaan ole kovin kummoiset. Kuivumisaika on vain aika pitkä, pari vuorokautta. Itse lakkasin kymmenen All Sorts-karkkia, joista yksi lähti jo kaverilleni. Tässä kuvassa näette siis yhdeksän riipusta, katsotaan nyt, kiinitänkö niitä vielä johonkin, vaikka ketjuun.
Muutenhan nämä ovat ihan aidon näköisiä, mutta Decoupage-lakka tekee pinnasta vain hieman kiiltävän. Ja arvatkaapa mitä? Karkkien tuoksu säilyi :) ! Tässä vielä yhdet karkit kaulassa.

    Kun siellä Katinkullassa kerran oltiin, niin tarttuihan sieltä hieman "matkamuistoja" mukaan. Sotkamon keskustassa oli muistaakseni Sotkamon ateljee-niminen kauppa, jossa oli yllättävän laajat lankavalikoimat. Merkit olivat italialaisia, joten melkein kaikki langat olivat tuntemattomia, mutta
ah-niin-ihania. Loppuenlopuksi päädyin ostamaan Katia Iceberg-nimistä lankaa. Sellaista violettia, paksua ja ihanaa, niin kuin tässä näette.
Ajattelin aluksi, että tekisin siitä sormineulomalla tuubihuivin, mutta sitten totesin, että voisi tehdä sittenkin ihanan pipon tai lapaset tai tai tai... :) En osaa päättää, mutta ainakin tuli tämä sormineulontatekniikka opeteltua (Hyviä tutoriaaleja löytää, kun kirjoittaa vain Googleen sormineulonta) Laittakaa kommenttia ja vinkkejä,  mitä tämmöisestä superpaksusta ihanuudesta voi tehdä!
   Sain muuten joku aika sitten kummitädiltäni lahjakortin Eurokankaaseen. Nyt kelpaa sitten ostaa kangasta :) ! (Sori, en saanut kuvaa käännettyä, kun  se tulee tänne Bloggeriin aina vain väärinpäin)
Löysin netistä aivan mahtavan blogin, jonne on listattu hurjan paljon ilmaisia amigurumiohjelinkkejä. Ami list-blogiin pääsee tästä :) Kannattaa käydä katsomassa, sillä itsekin printtasin jo aivan ihanan pöllön ohjeen tuon sivun kautta löydettynä :) :)
Nyt on sitten kesken isille ommeltu halkokorin suojus ja pikkuveljelle lahjaksi menevä amigurumiankka. Hän sai valita netistä minkä tahansa amigurumikuvan, jota mallina käyttäen tekisin sitten samanlaisen. Tässä on tämä malli:
Katsotaan nyt, ehdinkö tehdä muuta kuin tuon ison ankan, kun siinäkin on jo aivan hirveä työ.
Jospa nyt tämä kilometrin mittainen postaus olisi valmis....
Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti