perjantai 10. elokuuta 2012

(Syys)korinsuojus

Aika hyödyllinen päivä tänään :) Oon kitkenyt kasvimaata, siivonnut huonetta...ja ennen kaikkea ommellut isille halkokorin suojusta. Isi halusi, että ompelisin sille korinsuojuksen saunan halkokoriin, kun se ei jaksanut enää niitä pajukorin raoista tipahtelevia roskia. Nyt on tullut vihdoin ja viimein valmista, vaikka isi kyllä odotti valmistumista aika paljon aikaisemmin. Heti sinä päivänä kun aloin piirtämään kaavoja, se alkoi kysellä, että onko se jo valmis? Huomaa kyllä että eräät eivät ymmärrä käsityöhön menevää aikaa eivätkä käsitöitä muutenkaan ;) Tää oli varmaan yksi mun haasteellisimmista töistä ikinä, en nimittäin ole ikinä ennen kaavoittanut itse ompelutyötä. Tämä kori on vielä superhankalan mallinen, kun reuna välillä nousee, välillä laskee, välillä levenee, välillä on suora. Kun sitten melkein valmis-vaiheessa menin sovittamaan suojusta koriin, tuli vähän mutkia matkaan. Suojus oli alhaalta liian leveä ja ylhäältä liia kapea. Ei kiva :( Piti sitten vetää sivut auki, ommella alhaalta kapeammaksi ja kiinnittää leventävät kiilat yläpäähän. Lopulta suojus oli (tarpeeksi) istuva (Voiko korin kanssa puhua istuvuudesta?). Tässä kuvassa näette syyn otsikkoon :) Näyttää paljon paremmalta kuin halkojen kanssa :)
Hox! Kuvassa pääasia on sitten korinsuojus ei sen sisältö :) :)
Tuossapa vielä sitten ilman mitään täytettä:

Nyt kelpaa siis isin kantaa saunalle halkoja. Tämä työ eroaa kyllä tavallisesta tyylistäni siinä, että siinä ei ole "mitään kivaa pikku kikkaa" (jättinappia, virkattua koristetta tms.), minkä yleensä aina laitan töihini. Jotenkin vain tuntui siltä, kun tämän korin sain valmiiksi, että nyt oon tätä niin kurkkuani myöten täynnä, että ei vain jaksa, kun ei oo mitäänn kuningasideaakaan :)


Jos joku on huomannut, olen liittänyt tän blogin Etsi resepti-sivutoon. Sen voi huomata yhdessä gadgetissa; sieltä löytyy pieni "lappunen", jossa tätä Etsi reseptiä mainostetaan (oikeasti se lappunen mittaa blogin kävijämäärän :) Tällä hetkellä Näpertelijä söpöilee on sijalla 266/288 ja Etsi resepti väittää, että kävijöitä on 21 viikossa. Se ei tietenkään pidä paikkaansa, lappunen on vain mitannut kävijöitä vasta jonkin aikaa. Eilenkin kävijöitä oli päälle 60.
   Nyt pitäisi sitten alkaa jatkamaan sitä pikkuveljen ankkaa, kun ei ole enää mitään "tekosyitä" (korinsuojus oli vika). Tuleekohan ankasta samanlaista tervanjuontia kuin pöytäliinanpainoistakin? (Blogia aikaisemminkin seuranneet muistaa ne :) Toivottavasti ei... Se ankka on vain niin iso, että siinä ei oikein tapahdu mitään, pitää vain melkein koko ajan virkata ilman lisäyksiä ja kavennuksia :( No, eikun ankan kimppuun, hip hop!! :)
                                 Emilia
      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti