maanantai 27. elokuuta 2012

Ihanan mausteiset Välimerenleivät

Mun eka maustamiskokeilu. Ja se onnistui!!! Eli: Minulla oli nälkä ja päätin leipaista jotain pientä välipalaa. Sovelsin Emin ideaa etsiä resepti köksänkirjasta. Loppuenlopuksi pellille päätyivät juuri nämä teeleipämäiset Välimerenleivät, mutta sitä ennen piti ratkaista ongelma: meillä ei ollut ohjeessa mainittuja mausteita. Ja ei kun soveltamaan. Nuuhkin maustepusseja ja kippasin näppituntumalla maustemaailmaan sopivia taikinaan. Kun nämä leipäset tulivat uunista, niin vähän jännitti, että menivätkö nyt ihan pipariksi, mutta ei: tosi huippuhyviä olivat. Tässä saatte ohjeen, mutta taikina on niin "perus", että mausteiksi voi laittaa melkeinpä mitä vaan. (Toisinsanoen: hyviä harjoituskappaleita ennen itse mausteita soveltamattomille, kuten minä.)

Ihanan mausteiset Välimerenleivät

8 pientä leipästä
 
2 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sämpyläjauhoja
2 maustemittaa suolaa
1 tl oreganoa
1tl kuminaa
½ tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
25 g margariinia
2 dl jogurttia (maustamatonta)
1-1½ dl juustoraastetta
(hieman kuminaa päälle)
 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi margariini joukkoon.
Lisää jogurtti ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele leivinpaperoidulle pellille kahdeksan pientä leipästä, joiden päälle voit halutessasi ripsotella hieman kuminaa.
Paista 250 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Nauti heti, nämä ovat mausteisuudensa takia ehkä parhaita ihan sellaisenaan.
 
   Ja sitten suuria uutisia!! Näpertelijä söpöilee on saavuttanut kaksituhatta kävijää!!! Eihän se kauhean paljon ole, kun ajattelee, että joillain on monta tuhatta kävijää viikossa... Aina voi kuitenkin ajatella positiivisesti, ja kyllä mä aika ylpeä oon ;) Näpertelijä söpöilee täytti muuten vasta kaksi kuukautta, niin että paljon onnea vaan...
Taisin muutama päivä sitten lupailla että jotain tulisi viikonloppuna valmiiksi...ei tullut :( Hurahdin kirjoneulesukkiin niin totaalisesti, että tein niitä koko ajan :) Ja nehän eivät ihan heti valmistu.
   Pimmy ja Pingu pääsivät muuten uuteen kotiin :) Sain myös uuden tilauksen, Pingu jälleen.
Nyt on siis sitten ainakin tekemistä, kun on ne kirjoneulesukat, ankka, Pingu ja kengännauhat (Ne olivat ne viime postauksessa arvuuttelemani juttu.) Moi moi! (Huomenna on muuten köksää(Jee!!! Jee!!!), niin että ehkä tulee jotain postailtavaa)
Emilia

1 kommentti:

  1. Aattelin vaan ilmottaa, että tein leivontablogin. ;) http://eminkokkailuja.blogspot.fi/

    VastaaPoista