torstai 25. lokakuuta 2012

Rättejä tiskaukseen

...Eli tiskirättejä. Elämäni toinen tiskirätti valmistui eilen joululahjaksi Be My - mallilla Blend Bamboosta, tietysti pinkistä :) Idean ja linkin tähän malliin sain iiiihanasta Neuleaddiktio - blogista, jonka pitäjä on tällaisen samanlaisen tehtaillut, jopa samasta langasta ja samalla värillä. En minä nyt ihan niin paljon kopioinut, että olisin kauppaan lähtenyt juuri tuota lankaa hakemaan, vaan sattui olemaan varastossa, niin sitten tein siitä. Minun rätistäni vain tuli kummallisen pieni (10 x 16 cm ?!), vaikka kaikki tuntui täsmäävän. Outoa. En kuitenkaan ihan niin kääpiökokoiseksi tätä viitsinyt jättää, joten hieman virkkuukoukkua heiluttelemalla lopulliseksi kooksi tuli siedettävät 16 x 17 cm. Tällainen:


Ja elinympäristössään:
Haaveissa olisi tehdä vielä tällainenkin rätti, joululahjaksi sekin.
Sitten se elämäni ensimmäinen rätti. Tein sen jotain vuosi sitten, ja annoin sen äidille, mutta äiti ei jotenkin ymmärtänyt sitä tiskirätiksi, vaikka kyllä selitin, joten se on päässyt vasta ihan lähiaikoina käyttöön. Kuulemma ei kuitenkaan voita äidin lempparirättejä (jotka ovat sellaisia epä-egologisia normiluutuja) Tämäkin rätti on pinkistä Blend Bamboosta (taitaa olla mun lempparitiskirättilanka), ja se on ihan helmineuletta en-nyt-satu-muistamaan-monellako-silmukalla. Reunus on virkattu.

Tulossa on ainakin puhdas joulu tiskirättien saajalle...
Emilia

4 kommenttia:

 1. Meillä ei enää muita rättejä käytetäkään :) Kannattaa vinkata äidillesikin, että niiden imuteho paranee parin pesun myötä. Annoin bamburättejä omalle äidilleni lahjaksi, mutta eipä tuo ole raskinut niitä käyttää :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Täytyy testata :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä tosi kivan värinen ja näköinen! Tuo rättiohje on mullakin odotellut tekemistä ja erityisesti juuri sopivan väristä lankaa, pinkkiä tietenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihana malli :) Ja pinkki lanka on Se Ainoa Oikea Väri sille :) !

   Poista