torstai 25. lokakuuta 2012

Pajutöitä mummolasta

Kun vielä tämän postauksen olen saanut tehtyä, niin on blogi ajan tasalla mummolareissun jälkeen. Ihmeellistä, miten paljon asiaa voi reilun kolmen päivän aikana tulla :) !
  Pajutöitä tuli mummolassa tehtyä ihan reilusti; minun aikaansaannoksiani olivat kolme palloa, yksi kori ja neljäntoista renkaan pötkö. Pikkuveljen pötkössä olikin sitten 26 rengasta, mutta hän tekikin vain yhden pallon :) Mikään konkari en näissä pajutöissä ole, mutta on niitä silloin tällöin tullut tehtyä, aina mummolassa. Aika perustöitä nämäkin ovat, mutta hauskoja tehdä. Olisinkohan ollut jotain 4- tai 5-vuotias, kun tein ensimmäisen pajutyöni; siilikranssin. Aluksi siitä oli tarkoitus tulla ihan tavallinen pyöreä kranssi, mutta sitten paju "nitkahti" (eli taittui, mutta ei katkennut). Syntynyt muoto muistutti niin paljon siiltä, että suunnitelmat muuttuivat, ja siili-kranssi valmistui :) Taitaa se siili edelleen majailla jossain varastossa...
 Tässä on se tekemäni pajukori. Se oli ehkä vaikein näistä kaikista, mutta mummin ohjeistuksessa (joka sitten taas on se pajutyökonkari :) oli sekin mahdollinen.
 
Sitten ne kolme palloa kuusenoksalla:
 
Ja kaikki 40 pajurengasta myöskin kuusenoksilla (Onpa niitä paljon! Siinä ovat siis minun ja pikkuveljen renkaat yhdessä.)
 
Sellaisia pajutöitä siis :) Pajut on kaikki kerätty pellon reunasta, niin aika ilmainen harrastus siis.
Emilia

4 kommenttia: