torstai 13. joulukuuta 2012

Ja laitetaankos (pipari)pesä myös pikkulinnuille?

Sehän on aivan väärin, että aina tehdään vain piparitaloja, ja jätetään linnut kokonaan ilman pipariasumusta ;) ! Mutta nyt on tämä suuri vääryys ainakin meidän talossa korjattu; eilen nimittäin muuttivat ensimmäiset linnut meillä ihka aitoon piparipönttöön.
     Ei tämäkään asia aivan hunningolla kuitenkaan ole ollut, hain nimittäin netistä inspiraatiota, ja Kotilieden sivuilla julkaistu kuva toimi mallina. Läheskään yhtä hieno tästä ei tullut, mutta kyllä sen (toivottavasti) ymmärtää linnunpöntöksi... Jalan asetteleminen osoittutui mahdottomaksi projektiksi, joten minut pönttöni seisoo tukevasti maan pinalla; ensin ei jalka liimautunut, ja sitten, kun se suostui sen tekemään, "sulatti" kuuma sokeri pöntön pohjan niin, että jalka tuli siitä läpi. Ei ihan mennyt niin kuin Strömsössä, mutta yritystä oli... (Käykää katsomassa se kuva, jos ette tajunneet, mistä jalasta minä puhun :)
    Myöskin muita vastoinkäymisiä oli; unohdin tehdä ensin linnut :D Onneksi myös köksässä tehtiin pipareita, niin ei tarvinnut alkaa odottamaan seuraavaa kotona tehtävää taikinaa. Viisi lintua ja tonttu ovat tässä kuvassa muuttaneet pöntön asukkaiksi.(Kuvat on ihan älyttömän huonolaatuisia, kun meidän järkkäristä loppui akku ja mä en osaa ladata sitä (!). Ne siis on otettu kännykällä.)Jokavuotinen klassinen joululahja minulla ovat piparirasiat. Aina jouluna sellaiset lähtevät ukille, papalle ja isille, karkilla täytettynä ja runsaasti koristeltuna. Rasian sivuilla lukee Hyvää joulua ____ (Tuohon lahan saajan nimi) Miehille on aina niin toivottoman vaikea keksiä lahjoja, mutta nämä ovat kyllä menneet joka joulu hyvin kaupaksi!

Käykää muuten katsomassa Nappeja ja neppareita - blogin arvontaa! Siellä on palkintona niin ihania karkki/herkkukoruja, että nam! Ja arvonnoista puheen ollen kyselen edelleen, mitä haluaisitte mahd. arvonnassa voittaa täällä, siis jotain itse tehtyä. Mä pyrin sen arvonnan järjestämään, mutta luvata en voi; joululahjakiireet painaa päälle...
Emilia

2 kommenttia:

  1. Sun arvonnan palkintona vois olla jotain sun tekemiä pieniä joulukoristeita tai muuta joulusta = ) Mutta musta ois kiva jos oot ainakin tehnyt ne itte

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toivottavasti arvonta ehtii vaan ennen joulua... Mutta noi joulujutut on hyvä idea :D

      Poista