sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Söpö rastatukkanukke

Jes. Viimeisetkin joululahjat on nyt paketissa (vähän viime tingassa, mutta so what :) , ja nyt sitä voi vain rentoutua, kun ihanan ihanan ihana joululoma alkoi :) Kaikkia joululahjoja en kuitenkaan täällä blogissa ole vielä esitellyt, joten nyt aika teidänkin kaikkien aika tutustua söpöön rastatukkanukkeen, jonka viimeisetkin vaatteet tulivat valmiiksi eilen illalla. Nukke ja vaatteet ovat tehty Arnen ja Carloksen ohjeilla Neulotut nuket -kirjasta, jota ei kyllä voi muuta kuin ylistää; ohjeet ovat selkeitä ja helppoja, vaatteet hyvän mallisia, ja mikä parasta, lopputulos on ah-niin-suloinen :) Ja kyllähän tuo kirja myös minun joululahjatoivelistaltani löytyy... Nyt on ollut käytössä kirjastosta lainattu kirja.
Tässä on nukke päässyt istumaan meidän kuusen alle olkipukki kaverinaan lappuhaalari ja villapaita päällä.
Itse nuken vartalo on neulottu Dropsin Nepalista, vaatteet taas ihan Seiskaveikasta. Hiukset ovat Novitan Huopasesta, kun ne piti kerran rastoittaa. Rastoittamisen tein ihan käsin mäntysuovan avulla, kun pelkäsin, että pesukonehuovutuksen jälkeen nukke ei ehtisi kuivua. Meinasi vähän paniikki iskeä rastoittamisen jälkeen, kun tuntui, että pää näyttää osittain kaljulta, jos rastat eivät peitäkään itse päätä tarpeeksi... Onneksi kuivumisen jälkeen ne asettuivat ihan hyvin, mutta olivat ne aluksi aika pystyssä, kun nukke oli kuivumassa pää alaspäin :) Irokeesi :)

"Koskaan ei ole liian kylmä olla ulkona shortseissa ja T-paidassa!"
(Ja kuvaushetkellä mittari näytti -24 astetta :)
Hiukset söpösti saparolla ja panta päässä oli pakkaseen uskallauduttava... Panta oli ainut omalla ohjeella tehty vaate tälle nukelle. Kukapa haluaisi kauheasti poiketa niin hyvistä ohjeista :)

Rentoutumishetki sypressin juurella, tällä kertaa vain lappuhaalarit päällä. Kaikki varmaan ihmettelee tuota toista jalkaa, kun se on eri värinen kuin toinen. No, syy on ihan yksinkertainen: aloitin nuken jämäksi jääneellä ihonvärillä, joka sitten otti ja loppui, eikä kaupassa ollutkaan enää lisää :( Enkä sitten jaksanut alkaa purkamaan (Miksiköhän?)

Vielä hame päällä. Reunus näkyy tässä kuvassa vähän huonosti, mutta se on sellainen vaaleanpunainen hörhelö. Täydellinen ballerinalle :)
Aina kun katson näitä nuken hiuksia, tulee jotenkin mieleen minä aamulla herättyäni. Ja minulla ei ole rastoja :) Villit rastat...

VAROITUS: Nukenvaateiden teko on superkoukuttavaa, kun ne ovat niin nopeita ja palkitsevia tehdä :) Aloitin vielä kanariankeltaista villapaitaa, vaikka se ei varmasti ehdi aatoksi, mutta ei haittaa! Ja sitten haluaisin vielä tehdä sinisen mekon valkoisilla kuvioilla ja violetit sukat ja ruskean villatakin ja pitkät housut ja raidallisen villapaidan...
Niin. Tajusitte varmaan :)
EmiliaEi kommentteja:

Lähetä kommentti