maanantai 25. helmikuuta 2013

Karvis

Kuinka moni on tehnyt karvalakin neulomalla tai virkkaamalla? Minulle oli ainakin aivan outo idea - ennen Sanna Vatasen Neulo, Virkkaa Kirjo: Jämälangasta! -kirjaa. Selailin sitä pari viikkoa sitten etsiäkseni eläinsatupeiton ohjetta, mutta silmilleni pomppasikin tämä ihanuus. Ja ei kun isin luokse äkkiä kysymään, tykkäisikö tällaisesta (Kello oli jotain yhdentoista jälkeen illalla, hehe.) Ja kyllä tykkäsi. Kuulemma etsiny sopivaa karvalakkia jo pitkään :) Virkkasin päälliosat kolminkertaisella seikaveikalla ja "turkikset" tulivat tuubihuivista jääneistä jämälangoista.
 
 
Eikös olekin hieno malli? Tämän ukon päähän karvalakki sopii kuin valettu :) Ja niin sopii kyllä isinkin. Ja itse asiassa mäkin tykkään tästä. Taitaa tarvita tähän perheeseen vielä useammankin karvalakin... Onneksi tällainen on nopsa tehdä: kolminkertaisella langalla ei kauaa kestä :)
 
Tällainen sivulta. Tätä mallia kutsutaan ilmeisesti Lumberjack-malliksi, ja sitähän voi pitää myös läpät ylhäällä, sen takia napit. Lumiukon päässä tämä tyyli näyttää jokseenkin, kröhöm, persoonalliselta, joten se on kuvasin lakin ilman "täytettä".
Karvalankaa ei ole vain läppien takaosassa, vaan sillä on vuoritettu lähes koko lakki. Tämä on siis superlämmin :) Aurinko on vihdoinkin alkanut paistaa (JEE!), joten isi saa uuden eläinystävällisen (=turkiksettoman) karvalakin keväthangille :)
Emilia


2 kommenttia:

  1. Hih, ihan superhauska lakki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on :) Menisi varmaan (ainakin kesäaikaan) jopa sirkusesitykseen! Mutta isi tykkää :)

      Poista