perjantai 24. elokuuta 2012

Leipomista & neulomista á la koulu (+pirtelöä)

Hihii! Mulla oli aika huippu koulupäivä tänään; oon leponut sekä murun sitruuna-rahkapiirakkaa että sämpylöitä! (Tiedän, olen tylsä bloggari, kun toistan noita samoja jo julkaistuja ohjeita) Niin että miksikö tein niitä koulussa? No enhän minä tehnyt. Virallisesti :) Meillä oli nimittäin taksvärkki, ja minut työllistettiin kotiin. Niin että koulupäivän aikana sitten leivoin, siivosin laatikoita, kävin ruokakaupassa... Ansaitut rahat lahjoitetaan sairaalan lastenklinikalle. Tämän näköisiä sämpylöitä tällä kertaa:
Sämpylöiden leipominen on taidetta :)!! Pikkusisko pyöräytti taitavasti tuon etualalla olevan ison rinkulan. Ja se oli hänen kolmas lettinsä! 
   Otsikko sanoo, että luvassa on myös pirtelöä, ja sehän pitää paikkaansa. Meillä oli tiistaina ekat köksäntunnit (hyppii riemusta :), oli aivan huippumahtavaa! Oho, se pirtelö melkein unohtui. Me tehtiin siis sitä siellä köksässä. Kuvaa en harmi vaan tietenkään voinut ottaa, mutta sellaista vaaleanruskeaa ja älyttömän hyvää se oli.  Toooosi helpon ohjeen sain kuitenkin ylös:

Pirtelö kolmelle

1 banaani
2 rkl kaakaojauhetta
pala jäätelöä (litran pakkauksesta otettuna n. 3 cm paksu)
3 dl maitoa

Kuori banaani ja survo se sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja survo ja sekoita jälleen sillä sauvasekoittimella. Kaada laseihin ja nauti!

   Meillä oli toiset kässäntunnit jo viime keskiviikkona (hyppii toisenkin kerran riemusta :), ja jotain tuli jo aikaiseksi. Melkein koko tunti menin siinä, kun suunnittelin kuviota (kukonaskel), mutta nyt resori on kokonaan valmis ja kirjoneule pitäisi enää vain aloittaa. Jotenkin enemmän paineita tällaisen koulutyön kanssa, vaikka tiedän kyllä, että osaan. Tässä näette lankavalintani ja kuvion, joka näkyy "aluspaperissa" tosi heikosti.
Väriyhdistelmä on aika jännä, mutta niiin ihana :)
Muuten, Novita tuli tänään, ja oli taas niin ihania malleja! Tuubi-uggit olivat ihan parhaat ja "pandamekko" aivam pikkusiskon tyylinen, ne voisi joskus toteuttaa... Novita tuli minulle siksi näin myöhään, että jonkun tietsikkahäiriön vuoksi tilaus katkesi, mutta onneksi homma hoidettiin ja lehti saapui vielä lupailtua aikaisemminkin :) Kiitos Novitan ihanat ihmiset!!
   Jos joku sattuu luulemaan, että en ehdi tehdä käsitöitä kuin koulussa, niin väärässä on! Sitä ankkaa teen melkein joka päivä (Koulun välitunnit ovat erityisesti sille varattuja: me istutaan mun kaverin kanssa käytävallä ja virkataan molemmat. Jotkut katsoo ihan kummissaaan, mutta jotkut tulee kans innoissaan kyselemään, että mikä siitä tulee.) Oho, toi äsköinen juttu vain puolsi sitä Emilia-tekee-käsitöitä-vain-koulussa-väitettä. No, teen minä kotonakin jotain, mutta en vielä kerro mitä. Saatte arvata!: Ne tulevat todennäköisesti ja toivottavasti viikonloppuna valmiiksi. Toinen on pinkkki ja toinen vihreä. Molemmista tulee kapeita ja 150 cm pitkiä.Tekniikka on neulominen. Ne pujotellaan joihinkin valmiina. Ei kun arvausta ja kommenttia vaan! Jos ei jaksa arvata, niin kannattaa käydä alkuviikosta ainakin kurkaamassa, että olisiko jo tullut valmista...
                                                   Emilia

4 kommenttia:

  1. Onks toi jäätelö vanilja jäätelöö tuossa pirtelö ohjeessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä me käytettiin, mutta miksipä ei voisi käyttää vaikkapa suklaa- tai jotain muuta jäätelöä, jos haluaa antaa jotain "erityismakua" ;) Kaikilla jäätelöillä varmaan hyvää tulee !! :)

      Poista
  2. Oi ihana tuota sun väriyhdistelmää langoissa! Haluaisin itse kokeilla samantyyppistä väriyhdistelmää, ehkä jollain vähän pinkimmällä langalla ruskean kaverina. Nyt oon vaan lankojenostokiellossa, kunnes oon saanut lankalaatikkoa tyhjennettyä tarpeeksi. :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Oon muuten tehnyt ainaki säärystimet juuri ruskea-pinkki- yhdistelmällä, ja tosi hyvin toimi :) :) Onnea langanostolakon toteutukseen! Minulla ei kyllä sisu riittäisi langoista pidättäytymiseen ;) (Tosin sellainen lakko kyllä tulisi tarpeeseen, kun langat pursuaa yli koreistaan...Taitaa olla yleinen ongelma meillä käsityöihmisillä :)

    VastaaPoista